Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Γλυκια κολοκυθοπιτα

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.Zυμη: 5αυγα 6κς πιτουρο βρωμης 2κς σιταρι 2κς λιναροσπορο 2κς ασπραδι σκονη 8κς γαλα σκονη 2κς μπεικιν 1φακελακι μαγια 5κς γλυκαντικο -αρωμα βουτυρο βανιλια ρουμι μπισκοτο 1πρεζα κανελα Γεμιση: 500γρ κολοκυθα τριμμενη 1μεγαλο καροτο 5κς γλυκαντικο Κανελα Βανιλια Ξυσμα πορτοκαλι Μοσχοκαρυδο 1κς κορν φλαουερ Εκτελεση: μαγειρευουμε τηβ κολοκυθα με το καροτο τα αρωματα κ το γλυκαντικο 10λεπτακια.μετα βαζουμε το κορν φλαουερ αφου το χουμε διαλυσει σε 2κς νερακι. Ζυμη: βαζουμε ολες τις σκονες στο μουλτι κ αλευουμε. Λιωνουμε την μαγια σε 3κς χλιαρο νερο. Χτυπαμε τα αυγα καλα να αφρατευσουν κ μετα ενσωματωνουμε κ τα υπολοιπα. Βαζουμε τα 3/4 της ζυμης στην ταρτιερα κ ψηνουμε 10 λεπτα. Βγαζουμε κ βαζουμε το μειγμα κολοκυθας,κ απο πανω τον υπολοιπο χυλο!ψηνουμε αλλα 15 λεπτακια

Ριζοτο με μυδια


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

1 πακετο σιρατακι ρυζι
250γρ μυδια καθαρισμενα με κελυφος ή οχι
Μισο κρεμμυδι
Μαιντανο
Αλατι
Πιπερι
Σκορδο
Κουρκουμα
Παπρικα
Μισο λεμονι
1κγ ελαιολαδο 
Μισο καροτο
Βαζουμε τα μυδια στην κατσαρολα μαζι με το κρεμμυδι κ το λαδι κ τσιγαριζουμε για λιγο. Σβυνουμε λεμονι προσθετουμε ρυζι μπαχαρικα καροτο κ μισο ποτηρι νερο κ αφηνουμε να βρασουν

Γυρος κοτοπουλο

JUNE 20, 2016 · ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΟΥΚΑΝ-...
Σπιτικος τραγανος γυρος κοτοπουλο 1κιλο κοτοπουλο στηθος κ μπουτι κομμενο μικρα κομματακια 400ml νερο Αλατι,πιπερι,παπρικα,καρυ,ριγανι,σκορδο,μπαχαρικα για κοτοπουλο Ανακατευουμε το νερο με τα μπαχαρικα κ βαζουμε μεσα το κοτοπουλο για μια ωρα κ στο ψυγειο! Βγαζουμε στραγγιζουμε κ στεγνωνουμε καλα το κρεας.βαζουμε λιγο λαδακι ανακατευουμε κ βαζουμε σε ταψι στο γκριλ 15-20 λεπτα

Τυροψωμο

Υλικα: 6αυγα 4κς πιτουρο βρωμης 2κς σιταρι 2κς λιναροσπορο κοπανισμενο 2κς μπεικιν 2 φακελακια μαγια ξερη Αλατι-πιπερι 1κγ ζαχαρινη Αρωμα βουτυρο ή 1κς ελαιολαδο 1κς ασπραδι σκονη ή κονζακ 9κς γαλα σκονη Φετα 2% ή τυρακι 0% απο βουλγαρικο μαγαζι Ζεμυθα Εκτελεση: κανουμε τα ασπραδια μαρεγκα. Διαλυουνε την μαγια με την ζαχαρινη σε 10κς νερο ζεστο. Προσθετουμε στην μαρεγκα τους κροκους,μετα τις σκονες περασμενες απο το μουλτι και τελος την μαγια. Βαζουμε κ τα τυρακια μας! Αφηνουμε 15-20 λεπτα σε ζεςτο μερος να φουςκωςει!!! Ψηνουμε σε μακροστενη φορμα για 15 αντιστασεις 160 Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ταραμας

Ταραμας ντουκαν γιατι οτι βαλω στο μυαλουδακι μου βγαινει!!!! Υλικα: 180γρ ψωμακι ντουκαν αν γινετε μπαγιατικο 140γρ ταραμα λευκο 1 λεμονι 1 μικρο κρεμμυδακι Πιπερι Σκορδο Παπρικα 3 κς ελαιολαδο 2 κς προτιφαρ 1κς γλυκαντικο Βαζουμε το νερακι να μουλιασουμε το ψωμι κ το στραγγιζουμε πολυ καλα. Στο μουλτι τριβουμε το κρεμμυδι,κ βαζουμε ενα ενα ολα τα υλικα κ χτυπαμε συνεχεια.
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μους σοκολατας

4 αυγα
1φακελακι ζελατινη
1 βανιλια
2 κ.σουπας κακαο
2-3 σταγονες ρουμι,
1/2 κουπα βραστο νερο,
1/4 κουπας γλυκαντικο!!!
Ανακατευουμε κροκους,ζελατινη,γλυκαντικο,κακαο,βανιλια,ρουμι κ τα βαζουμε ψυγειο για 10 λεπτα.χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγγα. Κ μετα με μια μαριζ ανακατευουμε.αφηνουμε ψυγειο να παγωσει

Φωτογραφία της Φοίβη Φλέσσα.

Αλμυρη κολοκυθοπιτα

Χυλος:
3 αυγα,2κς πιτ Κολοκυθοπιτα-zucchini pie-μπατζινα κολοκυθι ουρο βρωμης,1κς πιτουρο σιταριου,3κς γαλα σκονη,2κς προτιφαρ.1κς μπεικιν,1φακελακι μαγια διαλυμενη σε λιγο νερο.αλατι,πιπερι,παπρικα,σκορδο. Τα χτυπαμε ολα μαζι στο μιξερ. Γεμιση: 2 μεγαλα κολοκυθακια,μισο πρασο,ενα φρεσκο κρεμμυδακι,ανιθο,αλατι,πιπερι,παπρικα,σκορδο,ζεμυθα,φετα. Τριβουμε τα κολοκυθακια τα αλατιζουμε κ αφηνουμε να στραγγιξουν. Στο μουλτι βαζουμε τα υπολοιπα λαχανικα. Σε μια κατσαρολα βαζουμε 1κγ ελαιολαδο κ βαζουμε ολα τα λαχανικα μαζι να μαγειρευτουν.τα αφηνουμε μεχρι να μην εχουν υγρα. Αφηνουμε να κρυωσει ναζουνε φετα κ ζεμυθα. Ανακατευουμε με τον χυλο κ βαζουμε σε λαδοκολλα.ψηνουμε στις αντιστασεις 160 μεχρι να ροδισει περιπου 15 λεπτα

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Lemon pie

LEMON PIE ΒΑΣΗ: 2 ασπράδια 4 κς πίτουρο βρώμης 2 κς πίτουρο σιταριού 2 κς γλυκαντίκο 4 κς τυρί κρέμα ή γιαούρτι 4 σταγόνες άρωμα βούτυρο βανίλλια ΚΡΕΜΑ: 200ml ζεστό νερό 4 αυγά 2 κς κορν φλάουερ 8 κς γλυκαντικό 2 αρωματάκια λεμόνι κ 1 βανίλλια MAΡΕΓΚΑ: 2 ασπράδια 1 πρεζα αλάτι 1 κουταλιά γλυκαντικό Ζεστένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα ενσωματώνουμε σιγά σιγά όλα τα υλικα με μια μαρίζ για να μην χασει η μαρεγκα τον αερα της. Απλώνουμε σε μια λαδωμένι με χαρτοπετσέτα ταρτιεά το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτα ακριβώς. Σε ένα κατσαρολακι ζεστενουμε το νερο,σε ένα άλλο μπολ χτυπαμε όλα τα υλικα μαζί, μόλις γίνει χυλός σιγά σιγα ρίχνουμε το μειγμα στο νερο κ ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Περιχύνουμε την βαση με την κρεμα κ ψήνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα. Χτυπαμε τα ασπαρδια σε μαρεγκα μαζι με το αλατι κ το γλυκαντικο για να μιν μυρίζει αυγουλίλα. Κανουμε ροζετες πανω από την ταρτα μας και ψηνουμε για ακομα 10 λεπτα. Την διακοσμούμε με φετες λεμονι.

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Παστιτσιο


Παστιτσιο... Αποτελειτε απο κρεπες κιμα κ μπεσαμελ γιαουρτιου!!!!! Κρεπες:3 αυγα,μισο φλυτζανι γαλα,4-5 κουταλιες σοδα,1κγ μπεικιν,1κς πιτουρο,1κς σκονη,1κς προτιφαρ,αλατι,πιπερι.τα χτυπαμε ολα μαζι,αφηνουμε λιγο κ μετα ψηνουμε κρεπες.
Κιμμας: μαγειρευουμε τον κιμμα με κρεμμυδι,καροτο,μαιντανο,μπαχαρικα,ντοματα.
Μπεσαμελ: 400γρ γιαουρτι,120 γαλα,μοσχοκαρυδο,2αυγα,αλατι,πιπερι,1κς μπεικιν!!! Βαζουμε κρεπες κατω,κιμμα εγω εβαλα κ κοτατζ στη μεση,παλι κρεπες. Περιχυνουμε με την μπεσαμελ μας κ τριβουμε απο πανω τυρακι
Ψηνουμε 20 λεπτακια στους 160

Αν δεν θελετε κρεπες βαζετε σιρατακι μακαρονια

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Λευκη σοκολατα

Σας αρεσει η λευκη σοκολατα;;;; Κρεμα λευκης σοκολατας με αρωμα καραμελομενο φουντουκι!!! 5κς γαλα σκολη 5κς γλυκαντικο 5-6 κουταλιες γαλα 0% Αρωμα φουντουκι Αρωμα καραμελα Τα ανακατευουμε ολα μαζι.Αν θελουνε πιο παχυρευστο βαζουμε κ αλλο γαλα

Γλασσο λευκης σοκολατας

1 κροκο αυγου
6κς γαλα σκονη
1 σφηνακι νερο
αρωμα φουντουκι,καραμελα κ βανιλια
5κσ γλυκαντικο
5κς γαλα 0%
1κγ κονζακ
Σε μπεν μαρι βαζουμε τον κροκο με το γλυκαντικο κ τα αρωματα κ ανακατευουμε μεχρι να γινουν μια πηχτη κρεμουλα. Προσθετουμε το γαλα σκονη,το νερο,το γαλα κ ανακατευουμε συνεχεια. Μολισ ζεσταθει η κρεμουλα μασ προσθετουμε το κονζακ κ ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα!

Brownies

160γρ mix fibres
4κς γαλα σκονη
100γρ γιαουρτι 0%
300μλ νερο
13-15κς γλυκαντικο
3κς κακαο 1%
2φακελακια μπεικιν
1 φακελακι μαγια
αρωματα:βανιλλια,πορτοκαλι,ρουμι,αμυγδαλο,φουντουκι,καραμελα,σοκολατα ή οτι σασ αρεσει
5 αυγα
1κς γλουτενη
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγγα κ ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι σε ενα αλλο μπολ.Ξεκινοντας πρωτα με τους κροκους το γλυκαντικο κ τα αρωματα για να μην μυριζουν οι κροκοι. Αποφευγεται τα χωριατικα αυγα. Επειτα βαζουμε λιγο λιγο το μειγμα μεσα στην μαρεγγα μεχρι να γινουν ενα.
Σε φορμα με αντικολλητικο χαρτι οπωσδηποτε γιατι κολλαει ή σε φορμα σιλικονης, Ψηνουμε 30 λεπτα στους 160 βαθμους αντιστασεις.

Πρασοκιμαδοπιτα


· 4 κ.σ. πίτουρο βρώμης
· 2 κ.σ. μιξ ή σιταρι ή βαζουμε μονο 6κσ πιτουρο βρωμης
4 κ.σ. γάλα σκόνη
1 κ.σ. κονζακ
2 κ.σ. Ζεμύθα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
· Μισο φακελακι μπεικιν
· 2 αυγά
· Αλάτι · Πιπέρι
Γεμιση:
300γρ κιμα μοσχαρι
1πρασο
1κσ μουσταρδα
αλατι,πιπερι,σκορδο,παπρικα
1 αυγο
Χτυπαμε τα αυγα με τα μπαχαρικα,βαζουμε τις σκονες στο μπλεντερ,ενσωματενουμε βαζουμε κ την μαγια. Απλωνουμε σε ταψι με λαδοκολλα κ ψηνουμε στους 160 αντιστασεις 10 λεπτα.
Μαγειρευουμε τελειως την γεμιση οπως μας αρεσει. Αφου κρυωσει βαζουμε ενα αυγο μεσα στην γεμιση να δεσει το μειγμα μας. Προσεχουμε να μην εχει πολλα ζουμια.
Απλωνουμε στην μιση ζυμουλα κ με την αλλη μιση το σκεπαζουμε. Ψηνουμε στουσ 160 αλλα 20 λεπτακια.
Φωτογραφία της Αναστασία Καραπιπέρη.

Κολοκυθομπιφτεκια

Μπιφτεκια για πβ... 500γρ κιμα 1 μικρο κολοκυθι 1 καροτο 1 μικρο κρεμμυδι Μαιντανο Ανιθο Αλατι,πιπερι,σκορδο,παπρικα 1 αυγο 2κς γαλα σκονη Τριβουμε τα λαχανικα κ τα αφηνουμε να στραγγιξουν,μετα τα βαζουμε στον κιμα κ ζυμωνουμε καλα! (Μπορει να μπει κ βρωμη μεσα..) Αφηνουμε στο ψυγειΟ 2-3 ωρες,πλαθουμε κ ψηνουμε!!!

Πρωτεινικο ροφημα

10 παγακια 100μλ ασπραδι παστεριωμενο Μισο φακελακι μπολερο Μισο γιαουρτι 0% Τα βαζουμε ολα μαζι σε ενα μπλεντερ ή μουλτι! Δοκιμαστε με μπανανα-κακαο, φραουλα, κακαο, ανανα κτλπ

Σουφλε σοκολατας


Βαση: 3 αυγα 7κς γλυκαντικο Αρωμα βανιλια ρουμι καραμελα 1κγ νες καφε 2κς πιτουρο ή μιξ 1κς πιτουρο σιταριου 3κς γαλα σκονη 2κς κακαο 2κγ μπεικιν 1 πρεζα αλατι 100μλ γαλα 0%
Κρεμα: 400μλ γαλα 0% 8κς γλυκαντικο Αρωμα βανιλια φουντουκι 4φυλλα ζελατινης 1κς κονζακΦτιαχνουμε πρωτα την κρεμα γιατι πρεπει να κρυωσει. Βαζουμε το γαλα με τα αρωματα κ το γλυκαντικο να παρουν βραση. Μολις βρασει βαζουμε τα μουλιασμενα φυλλα ζελατινης κ το κονζακ κ ανακατευουμε συνεχεια να μην σβολιασει. Μολις πηξει το αποσυρουμε κ το αφηνουμε να κρυωσει καλα κ να πηξει τελειως στο ψυγειο.Μολις παγωσει κ πηξει η κρεμα ξεκιναμε να κανουμε τα σουφλεδακια μας. Κανουμε τα ασπραδια μαρεγγα σφιχτη κ τα υπολοιπα υλικα τα χτυπαμε μαζι. Μετα ενσωματωνουμε τα δυο μειγματα απαλα με μια μαριζ.Περνουμε τα φορμακια μας αν δεν ειναι απο σιλικονη λαδωνουμε. Βαζουμε 2κς μειγμα σε καθε φορμακι κ ψηνουμε για 5 λεπτακια στους 160 αντιστασεις. Βγαζουμε κανουμε απαλα ενα βαθουλωμα στην ζυμη πιεζοντας προς τις ακρες την ζυμουλα κ βαζουμε 4-5κγ κρεμα. Ψηνουμε αλλα 5 λεπτακια: βγαζουμε παλι κ βαζουμε το υπολοιπο μειγμα ζυμης κ ψηνουμε 15-20 λεπτακια!!! Να τηρηθουν οι χρονοι.... Καλη ορεξηηηηη

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κωκ γεμιστο

γεμιστο με κρεμα φραουλας κ πραλινα φουντουκιου! Το κεικ ειναι διπλη δοση κεικ πορτοκαλιου με mix fibres.
Σε τετραγωνο ταψι ή στρογγυλη φορμα ψηνουμε και κοβουμε στην μεση για να αποκτησουμε δυο παντεσπανια.
κρεμα φραουλα:
2φλυτζανια νερο
1 μπολερο φραουλα
8 φυλλα ζελατινης
2κσ γαλα σκονη
5κς γλυκαντικο
1 βανιλια
100γρ γιαουρτι 0%
Βραζουμε ενα φλυτζανι νερο με το γλυκαντικο την βανιλια κ το γαλα.Μουλιαζουμε τισ ζελατινες σε κρυο νερο κ τις προσθεουμε κ αυτεσ.Μολις βρασει κ διαλυθουν εντελως οι ζελατινες προσθετουμε το υπολοιπο κρυο νερο κ το μπολερο.
Αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει.
Μολισ πηξει ριχνουμε το γιαουρτι κ ανακατευουμε με το μιξερ να αφρατευσει..
Γεμιζουμε το κωκ ...
Πανω απο τα κεκακια πριν μπει η κρεμα εβαλα πραλινα και μετα κ απο εξω... Πασπαλιζουμε με κακαο κ αφηνουμε να παγωσει 3 ωρες


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κυπριακες πιτες


Κυπριακες πιτες για γεμισμα με οτι θελουμε... Νοστιμες μ αφρατες Συνταγη για 2 πιτες: 2κς πιτουρο βρωμης 3κς μιξ 1/2φακελακι μπεικιν 1/2 φακελακι μαγια 1αυγο 1/2 κς κονζακ 2kσ γιαουρτι 2κς ζεμυθα 1κς ασπραδι σκονη 2κς γαλα σκονη Λιγο αρωμα βουτυρο Αλατι,πιπερι,παπρικα 4-5 κουταλιες σουπας νερο Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι με το μιξερ κ τελος βαζουμε το νερακι. Γινεται ενα κολλωδες ζυμαρακι. Απλωνουμε σε δυο μικρα ταψακια αφου βρεξουνε το χερακι μας με λιγο λαδακι! Ψηνουμε 10 λεπτα στους 160. Ειναι αφρατες κ πολυ νοστιμες.


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Pizza με μιξ


Pizza
Συνταγη: 
60 γρ μιξ 
2 αυγα 
Αρωμα βουτυρο 
1 πρεζα αλατι
Πιπερι,σκορδο,ριγανη
Μισο φακελακι μπεικιν
1κγ λαδι
1 φακελακι μαγια διαλυμενη σε 20μλ νερακι χλιαρο
2κς γαλα σκονη
1κγ ψιλλιουμ
1κγ κονζακ
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να γινει μια ζυμη. Αν κανει μπιλακια μπιλακια βαλτε σταγονα σταγονα νερακι.
Αλειψτε τα χερακια σας με λαδακι κ απλωστε την σε ταψι. Ψηνουμε 8-10 λεπτα μονη της κ μετα βαζουμε υλικα απο πανω

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μαρμελαδα κολοκυθα


500γρ τριμμενη κολοκυθα 10κς γλυκαντικο Βανιλια κανελα πορτοκαλι απο αρωματα Βαζουμε την κολοκυθα σε κατσαρολα κ γεμιζουμε με νερο μεχρι πανω βαζουμε κ τα υπολοιπα υλικα κ αφηνουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να πιει ολο το νερακι

Μπορουμε να αλλαξουμε γευση αμα προσθεσουμε ενα φακελακι μπολερο

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Πραλινες με αρωμα καφε


250γρ γαλα σκονη ή 150γρ γαλα σκονη κ 100 μιξ 100μλ νερο μπορει κ πιο πολυ αν βαλουμε μιξ 1κς κονζακ 10κς γλυκαντικο 3κγ νες καφε 1κγ κακαο 1κς λαδι Αρωματα κατα βουληση. Εγω εβαλα βανιλια ρουμι πορτοκαλι. Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος του κακαο. Χωριζουμε στα δυο το μειγμα κ στο ενα βαζουμε κακαο.αφηνουμε 30λεπτακια στο ψυγειο κ μετα πλαθουμε μπαλακια!!! Αν εχουμε φρουι γλεστε (συνταγη στα αρχεια) μπορουμε να βαλουμε μεσα θα απογειωθουν.βγαινουν 20 περιπου σοκολατακια


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Quiche lorraine


Ζυμη: 2 αυγα 60γρ μιξ 1κς ψιλλιουμ 1κγ κονζακ 3κς γαλα 1 πρεζα αλατι 1/3 κγ γλυκαντικο Παπρικα ριγανη πιπερι 1φακελακι μαγια Μισο φακελακι μπεικιν 5-6 κς νερο Ανακατευουμε ολα μαζι μεχρι να γινει μια ζυμουλα.αφηνουμε μιση ωρα να φουσκωσει κ μετα με τα χερακια μας αλλειμενα λαδι την απλωνουμε στην φορμα. Κανουμε τρυπες παντου με πιρουνι. Ψηνουμε 25 λεπτα στους 160 βαθμους.
Γεμιση: 400γρ κοτοπουλο βρασμενο ή ψηνενο ξεψαχνισμενο Απακι ή μπεικον Χοιρινη απαχη μπριζολα Ζεμυθα Κασερι σπιτικο ή αρλα Σαλτσα blue cheese Μουσταρδα Αλατι πιπερι σκορδο παπρικα κρεμμυδι αφυδατωνενο Τα περναμε απο αντικολλητικο τα αλλαντικα κ το κοτοπουλο να νοστιμησει. Μετα βαζουμε κ τα υπολοιπα εκτος απο το κασερι. Προσθετουμε την μπεσαμελ το μισο κασερι μεσα.Mπεσαμελ: 200γρ γιαουρτι 0% 1αυγο 60μλ γαλα 0% Μοσχοκαρυδο Αλατι πιπερι Χτυπαμε ολα μαζι.Βγαζουμε την ζυμη κ την γυρναμε αναποδα κ βαζουμε την γεμιση απο πανω. Κ τριβουμε το κασερι κ ψηνουμε 30λεπτακια στους 160. Ετοιμοοοοοοο

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Marshmallows


Marshmallows με γευση φραουλα!!! Αμερικανικα ζαχαρωτα... Εκπληκτικα κ πανευκολα 30γρ ζελατινη σκονη Μπολερο φραουλα ή οτι γευση θελετε Χρωμα ζαχαροπλαστικης Βανιλια 118μλ κρυο νερο 235μλ ζεστο νερο 3κς γλυκαντικο Βαζουμ στον καδο του μιξερ το κρυο νερο κ την ζελατινη. Σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υπολοιπα.μολις παρει μια βραση ανοιγουνε το μιξερ κ ριχνουμε το καυτο μειγμα σιγα σιγα πανω στο νερο με την ζελατινη. Χτυπαμε μεχρι να γινει ενα σφιχτο μειγμα που στεκεται. Περιπου 20-30 λεπτα. Τοτε απλωνουμε σε ταψακι με μεμβρανη παγωνουμε μια ωρα κ μετα κοβουμε κομματακια! Αποθηκευουμε στο ψυγειο... Ετοιμα λοιπον τα ζαχαρωτακια μας

Λευκο τυρι

Συνταγη απο Ρουμανικο site! 750gr γιουρτι 0% 5 ζελατινες 1 πρεζα αλατι 30μλ γαλα Ενα τουλι Σουρωτηρι Ανακατευουμε το γιαουρτι με αλατακι κ το βαζουμε στο τουλι κ επειτα στο σουρωτηρι με μπολ απο κατω στο ψυγειο για 48 ωρες μεχρι να βγαλει τα ζουμακια του. 2 μερες μετα βγαζουμε το τυρι μας πλεον να ερθει σε θερμοκρεσια δωματιου 1ωρα. μουλιαζουμε την ζελατινη σε κρυο νερο. Επειτα βαζουμε την ζελατινη σε ζεστο γαλα. Κ μετα ενσωματωνουμε στο τυρακι μας! Τυλιγουμε ενα μπολ ή ταπερ με μεμβρανη βαζω το μειγμα κ αφηνω στο ψυγειο 3 ωρες να πηξει. Μπορουμε να βαλουμε μπαχαρικα μεσα.... Καλη ορεξη

Φρουι γλασσε


Φρουι γλασσε λεμονι κ πορτοκαλι Ξεφλουδιζουμε πορτοκαλια ή λεμονια χωρις πολυ λευκο γτ πικριζει.κοβουμε κομματακια κ βαζουμε σε κατσαρολα με νερο για να φυγει η πικριλα. Βραζουμε 15λεπτα. Τα στραγγιζουμε καλα κ βαζουμε 500μλ νερο κ 10κς γλυκαντικο κ μια βανιλια. Μαγειρευουμε μεχρι μα πιουνε ολο το νερα

Πραλινες με φρουι γλασσε

ετοιμαστε πρωτα τα φρουι γλασσε πορτοκαλι,συνταγη στα αρχεια!!!!!!!!
6κς γαλα σκονη ή σκονη πρωτεινης ή μισο μισο
3κς κακαο 1% κ μετα κ αλλο για κοσκινισμα
2 κροκους
1κς γιαουρτι τοταλ 0%
αρωμα βανιλια κ ρουμι
4-5κς γλυκαντικο
1/2κς κονζακ
φρουι γλασσε οσο θελουμε
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι αν ειναι πολυ πυκνο-πηχτο βαζουμε λιγο γαλα υγρο. Βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα να παγωσει καλα το μειγμα.
Περνουμε με κουταλακι μειγμα κ με λαδομενα χερακια πλαθουμε μπαλακια μικρα.
Κοσκινιζουμε κακαο απο πανω κ ειναι ετοιμα....

Πιτα στη τοστιερα αλλαγμενη απο αλλο γκρουπ

2 αυγα 4κς γιαουρτι αλατι πιπερι παπρικα 3κσ μιξ ή 2κσ πιτουρο βρωμης και 2κσ πιτουρο σιταριου 1κγ ψυλλιο 2κγ μπεικιν λιγο νερακι ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι καλα. βαζουμε λαδοκολα στην τοστιερα ή βαφλιερα και ψηνουμε με ανοιχτη τοστιερα.μετα καλυπτουμε το πανω μερος με την λαδοκολα κ ψηνουμε μεχρι να γινει η πιτουλα μ

Κρουασαν βουτυρου

Κρουασανακια σκετα ή και γεμισμενα 2αυγα με λιγο ξυδι 8κς μιξ 25γρ πρωτεινη 60μλ γαλα 0% 3κς τυρι κρεμα 1κς ψυλλιουμ 6κς γλυκαντικο 4κς γαλα σκονη Βανιλια πορτοκαλι Ξυσμα πορτοκαλι 1κς μπεικιν 1φακελακι μαγια διαλυμενο σε ζεστο νερο 1κγ κονζακ Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι. Αφηνουμε την ζυμη 20 λεπτακια να φουσκωσει. Η ζυμη κολλαει βαζουμε μιξ μεχρι να μην κολλαει στα χερια μας. Μετα βαζουμε την ζυμη σε λαδομμενη λαδοκολλα. Βαζουνε λαδοκολλα απο πανω κ απλωνουμε την ζυμη. Ψηνουμε 20 λεπτακια στους 160 αντιστασεις


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σοκολατοψωμα γεμιστα με νουτελλα

Σοκολατοψωμακια γεμισμενα με νουτελλα 3 αυγα 50γρ πρωτεινη 2κς ασπραδι 2κς ψυλλιουμ 6κς μιξ Ενα σφινακι νερο 8κς γλυκαντικο 2κγ κακαο Ξυσμα πορτοκαλιου Ρουμι Βανιλια 1κς μπεικιν 1φακελακι μαγια διαλυμμενη σε χλιαρο νερακι 1κγ κονζακ 1κς γκουανα γκαμ Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι κ βγαινει μια ζυμουλα σοκολατενια!αφηνουμε να φουσκωσει 30 λεπτα. Κοβουμε σε κομματακια απλωνουμε γεμιζουμε με νουτελλα κ κλεινουμε!!!Ψηνουμε στους 160 για 15 λεπτα.
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Macarons

Macarons.... Ελληνιστη εργολαβοι με γεμιση νουτελλας!!!!!! Α νουτελλας ΜΟΥ μην το ξεχναμε!!!! 3 ασπραδια κ 2 κροκους 1κς γιαουρτι 5κς γλυκαντικο Βανιλια Αρωμα αμυγδαλο ή καρυδι 4κς πιτουρο βρωμης 2κς πιτουρο σιταριου 1κς μιξ ή κορν φλαουερ 1κς ασπραδι Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα.. Προσθετουμε σκονες κ κροκους. Απλωνουμε σε στρογγυλακια σε λαδοκολλα κ ψηνουμε στους 160 αντιστασεις 10-11


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Cheesecake


Cheesecake ατομικα ή αν βαλουμε κρεμα μεσα ταρτακια!!!!!! 2κς πιτουρο βρωμης 1κς πιτουρο σιταριου 1κς ασπραδι σκονη 1 κς κορν φλαουερ ή μιξ 1κγ κονζακ ή γκουαρ γκαμ 2 κς τυρι κρεμα 2 κς γιαουρτι 2κς γλυκαντικο Αρωμα βανιλια βουτυρο 1κγ μαγια
Περναμε τις σκονες απο το μουλτι. Μετα βαζουμε ολα τα υπολοιπα κ ζυμωνουμε μεχρι νε γινει ζυμαρακι! Μετα δειτε τι κανουμε στις φωτο!!! Χειριζομαστε την ζυμη με λιγο λαδακι στα χερια κ την λαδοκολλα. Ισως χρειαστει 1-2 κς νερακι στη ζυμηΨηνουμε στους 160 αντιστασεις 10 λεπτα Τα γεμιζουμε πριν τα φαμε μην τραβηξουν υγρασιαΚρεμα cheesecake: Μισο κουτι κρεμα τυριου Μισο κουτι cottage Mισο γιαουρτι Ξυσμα λεμονι Χυμος απο ενα λεμονι 2κς γλυκαντικο 1κς σκονη ζελατινης διαλυμενη σε 2κς νερο μεχρι να φουσκωσει Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι στο μουλτι κ τα αφηνουμε να πηξουν 1-2 ωρες! Μετα γεμιζουμε
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Foccacia italiana

Foccacia italiana (συνταγη απο το αγαπημενο μου Ρουμανικο μπλοκ,η τυπισσα ειναι ΘΕΑ!!!!!)Παντανοςτιμη κ χωρις μιξ http://www.oana-camacho-recipes.com/…/focaccia-dukan-dukan-…2 αυγα 60ml γαλα 3κσ cottage ή βουλγαρικο τυρι 6κς γαλα σκονη (το σαιτ λεει 9 εγω το αλλαξα κ εβαλα κ λιγη προτεινη) 3κσ πρωτεινη ή προτιφαρ 1κγ ψυλλιουμ (δικη μου προσθηκη) 3κσ ζεμυθα 1κς μπεικιν 1 πρεζα αλατιΣε ενα 1κγ ελαιολαδο βαζουμε ριγανη δενδρολιβανο μπουκοβο κ σκορδο. Το αφηνουμε να αναμειχνουν τα αρωματαΑνακατευουμε στο μιξερ ολα τα υλικα με την σειρα. Παίρνουμε μια ζύμη. Βάζουμε σε ταψάκι 20 επι 20 ( εγω το βαλα στην σουπερ ταρτιερα κ εβαλα κ ντοματινια) και αφήνουμε να ξεκουραστεί 15 λεπτά. Αλλειφουμε με το λαδακι και Ψήνουμε στους 160 για 20-24 λεπτά περιπου!!!!! Μολις βγει το βαζουμε σε μια μετταλικη σχαρα να στεγνωσει κ μετα κοβουμε!!!!!!!



Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Πιροσκι λουκανικο

2αυγα κ 1 ασπραδι
αλατι πιπερι σκορδο παπρικα
1κσ ψυλλιουμ
2κσ πιτουρο βρωμησ
1κσ πιτουρο σιταριου
3κσ μιξ
μισο φακελακι μαγια
1κγ μπεικιν
1κσ γιαουρτι
Τα ανακατευω ολα μαζι κ βγαινει μια κολλωδησ ζυμουλα.με λαδωμενα χερακια απλωνουμε την ζυμουλα γεμιζουμε με τυρακι σαλτσα κ λουκανικο wudy. Ψηνουμε για 15 λεπτακια στουσ 160 βαθμους αντιστασεις

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ταρτακια

Ζυμη:
1αυγο
2κσ τυρι κρεμα
2κσ βρωμη
1κσ σιταρι
4κσ γλυκαντικο
αρωμα βουτυρο βανιλια πορτοκαλι
λιχο μαχλεπι
1κσ ασπραδι σκονη
2κσ μιξ
1κγ κονζακ
1κγ μαγια
ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να παρουμε ενα ζυμαρακι.κολλαει στα χερακια κ ζυμωνουμε με λιγο λαδακι.αν ειναι σφιχτη η ζυμη αζουμε λιγο χλιαρο νερακι. Χωριζουμε το ζυμαρακι κ με τον πλαστη απλωνουμε. Τα βαζουμε αναποδα σε θηκεσ μαφιν κ να γινουν καλαθακια κ ψηνουμε 10 λεπτακια στουσ 160.
Κρεμα ανανα ή οτι γευση σασ αρεσει
100γρ ζελε ετοιμο
100γρ τυρι κρεμα
50γρ βουλγαρικο τυρι
4κσ γλυκαντικο
τα ανακατευουμε ολα μαζι στο μουλτι.

αν ειμαστε γ φαση βαζουμε κ φρουτακια πανω απο την κρεμα.αν ειμαστε β μονο κρεμουλα κ αν θελετε μαρμελαδα



Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κορμος ή καργιοκες

οτι μασ εχει απομεινει απο κεικ κουλουρακια μπισκοτακια κρουασανακια
εγω ειχα κρουασανακια τα εκοψα μικρα κομματια κ τα ξεροψησα στο φουρνο.
πορτοκαλι φρουι γλασσε συνταγη στα αρχεια
γκοτζι μπερρυ
ενα σφινακι γαλα 0%
3κς μιξ
1κσ κακαο
τα ανακατευω ολα μαζι κ βαζω στο ψυγειο να παγωσει.
απο πανω μπορομε να βαλουμε γλασσο λευκησ σοκολατας ή κ νουτελλα

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Κεικ καροτου

4κς πιτουρο βρωμης και 2κς πιτουρο σιταριου. 4 αυγα Κανελα,βανιλλια,μοσχοκαρυδο,μαχλεπι 1κγ μπεικιν 2κσ γαλα σκονη 
1κσ μιξ 
12 κουταλιες γλυκαντικο 1 γιαουρτι 0% 1 φακελακι μαγια 1 μεγαλο καροτο τριμμενο στον τριφτη κ πανω σε χαρτι να στεγνωσει 1κς πρωτεινη -χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα προσθετουμε κροκους. Αλεθουμε ολες τις σκονες στο μουλτι κ τις ενσωματωνουμε με μια μαριζ να μην χασουμε τον ογκο. Βαζουμε κ το γιαουρτι. Ψηνουμε σε αντικολλητικη φορμα 15-20 λεπτα τσεκαρουμε με οδοντογλυφιδα. Γεμιζουμε με κρεμα τυριου ειτε dirollo 4% eite cottage 2% περασμενο απο το μουλτι με γλυκαντικο. Βαζουμε στο ψυγειο να κρυωσει κ ετοιμοοοοοο


Ψωμι λιναροσπορου

Υλικα: 6αυγα 6κς πιτουρο βρωμης 2κς σιταρι 2κς λιναροσπορο κοπανισμενο 2κς μπεικιν 2 φακελακια μαγια ξερη Αλατι-πιπερι 1κγ ζαχαρινη Αρωμα βουτυρο ή 1κς ελαιολαδο 1μιση κς προτιφαρ 1κς ασπραδι σκονη ή κονζακ 9κς γαλα σκονη Εκτελεση: κανουμε τα ασπραδια μαρεγκα. Διαλυουνε την μαγια με την ζαχαρινη σε 10κς νερο ζεστο. Προσθετουμε στην μαρεγκα τους κροκους,μετα τις σκονες περασμενες απο το μουλτι και τελος την μαγια. Αφηνουμε 15-20 λεπτα σε ζεςτο μερος να φουςκωςει!!! Ψηνουμε σε μακροστενη φορμα για 15 αντιστασεις 160

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Red velvet

Red velvet
Κεικ:4 κς πιτουρο βρωμης,2 κς πιτουρο σιταριου,3κς γαλα σκονη,2κς ασπραδι σκονη,2κς κακαο,1κγ μαγια,1κγ μπεικιν,4 αυγα, 5-6 κουταλιες γλυκαντικο,2 βανιλιες, κοκκινο χρωμα ζαχαροπλαστικης, 75ml σοδα!
Κρεμα: 1 cottage κ ενα γιαουρτι 0%. 3 κς γλυκαντικο, 1 βανιλια
Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα. Τους κροκους με το γλυκαντικο. Περναμε ολες τις σκονες απο το multi. Ανακαρευουμε απαλα μερεγκα με ολα τα υλικα.βαζουμε κ την σοδα. Βαζουμε σε μια μικρη φορμα κ ψηνουμε στους 160 αντιστασεις 20 λεπτα. Ελεγχουμε με οδοντοφλυφιδα.
Γεμιζουμε με την κρεμα κ βαζουμε κ απο πανω.

Τουρτα τιραμισου



Υλικα για το κεικ:3 αυγα,2 ασπραδια,5κς πιτουρο,10κς γλυκαντικο,1φακελακι μαγια,1κς μπεικιν,2 βανιλιες,1κς νες καφε,2κς κακαο,100γρ γιαουρτι,1 μπουκαλακι αρωμα ρουμι,1φλυτζανακι ελληνικου σοδα υγρη, 4κς γαλα σκονη,1κς προτιφαρ. Κρεμα: 200γρ τυρι κρεμ,100γρ γιαουρτι,200μλ γαλα,1φακελακι ζελατινη σκονη,5-6κς γλυκαντικο,1κγ νες,1κγ κακαο,ρουμι,2 κροκους! Εκτελεση κεικ:κανουμε τα ασπραδια μαρεγκα σφιχτη με μια πρεζα αλατι, περναμε τις σκονες στο μουλτι εκτος απ το γλυκαντικο,λιωνουμε την μαγια σε ζεστο νερακι,χτυπαμε τους κροκους με το γλυκαντικο κ προσθετουμε κ τις σκονες,μετα τη μαγια κ τελος υη σοδα. Ενσωματωνουμε μετα στην μαρεγκα! Ψηνουμε 160 αντιστασεις 20λεπτα.τσεκαρουμε με οδοντογλυφιδα Κρεμα: σε μπεν μαρι ζεστενουμε τους κροκους με το γλυκαντικο μεχρι να γινουν κρεμα. Μετα προσθετουμε το γαλα κ ανακατευουμε συνεχεια.λιωνουμε την ζελατινη σε λιγο νερακι κ την ενσωματωνουμε.ανακατευουμε λιγο ακομα κ αποσυρουμε μεχρι να κρυωσει. Χτυπαμε το τυρι με το γιαουρτι το κακαο,το ρουμι,κ το νες.οταν κρυωσει η κρεμα ενσωματωνουμε κ βαζουμε ψυγειο μεχρι μα πηξει. Χωριζουμε το κεικ στα 3 κ συναρμολογουμε

Τσουρεκο- μουστοκουλουρο

Μοσχομυριστα τσουρεκακια/μουστοκουλουρα 
πρωτεινικα φουλ!!!!! 
2αυγα 
80μλ γαλα
3κς μιξ
60γρ πρωτεινη
2κς ασπραδι σκονη ή προτιφαρ ή γαλα σκονη
Μισο μπεικιν
Βανιλια
Κανελα
Ρουμι
Μαχλεπι
Ξυσμα πορτοκαλι
Γαρυφαλλο
3κς τυρι κρεμα
7 κς γλυκαντικο
Χτυπαμε ολα τα υλικα μαζι κ περνουμε ενα μειγμα σαν κανονικο κεικ!
Βαζουμε σε φορμακια προσοχη γιατι φουσκωνουν πολυ!
Ψηνουμε 15 λεπτακια στους 160 αντιστασεις 



Pizza carbonara

Pizza carbonara!!!!
Επιτελους μια ζυμη πιτσας σαν κανονικη!!! Συνταγη:
2 αυγα
60μλ γαλα 0%
3κς τυρι απο το βουλγαρικο
4κς γαλα σκονη
8κς μιξ ή 6κς μιξ κ 2κς πρωτεινη
1κς ψυλλιουμ
Αλατι πιπερι σκορδο παπρικα
1κς μπεικιν
Μισο φακελακι μαγια διελυμενο σε λιγο νερακι
2κς ζεμυθα
Τα χτυπαμε ολα μαζι κ αφηνουνε μιση ωρα να ξεκουραστη η ζυμη. Αν δεν βγει σφιχτη ζυμουλα προσθετουμε σκονη μιξ ή πρωτεινης.
Με λαδομενα χερακια απλωνουμε σε λαδοκολλα.
Γεμιση κοτοπουλο ψημμενο κομματακια το περναμε απο το αντικολλητικο μαζι με  μισο κουτι τυρι κρεμα κ 1κγ μουσταρδα.βαζουμε μπαχαρικα οτι μας αρεσει.
Απλωνουμε την γεμιση πανω στην ζυμη τριβουνε κασερι σπιτικο ή αρλα 5% με μετρο κ wudy.
Αν ειστε σε πβ βαλτε κ μανιταρια κ πιπεριες!
Ψηνουμε περιπου 20 λεπτα στους 170


Bretsel

Bretsel...  Απιςτευτα σαν κανονικα!!!! Καμια διαφορα...
150γρ cottage  dirollo γιατι τα αλλα ειναι πιο νερουλα
1αυγο
1 πρεζα αλατι
2κς μαγια
Μισο φακελακι μπεικιν
2κς γαλα σκονη
1κς ψιλλιουμ
3κς μιξ (αν δεν εχουμε μιξ βαζουμε 4κς ψιλλιουμ)
Μισο σφινακι νερο
Τα ανακατευουμε ολα μαζι. Γινεται μια σφιχτη ζυμουλα που πλαθετε πανευκολα. Αφηνουμε 30 λεπτα να φουσκωσει κ μετα κανουμε τα μπρετζελ μας. Βγαινουν 4 κ φουσκωνουν στο ψησιμο.
Αλειφουμε με κροκο αυγου χτυπημενο με λιγο γαλα πασπαλιζουμε με χοντρο αλατι κ παπατουνοσπορο ψηνουμε μεχρι να ροδισουν περιπου 11 λεπτα στους 160


Κεικ ζεβρα

Keik zevra....Μακραν το πιο ωραιο κ ζουμερο κεικ. Κανονικοτατο χωρις να εχουμε να ζηλεψουμε κατι απο τα αλλα!!!!
Συνταγη:
4 αυγα χωρισμενα
1κγ ξυδι
1 πρεζα αλατι
4κς πιτουρο βρωμης
2κς πιτουρο σιταριου
1κς μπεικιν
5κς μιξ
10 κς γλυκαντικο
2κς γαλα σκονη
2κς πρωτεινη
1γιαουρτι 0%
Βανιλλια
Ξυσμα πορτοκαλι
Ρουμι
1κγ κακαο
Κανελλα
Γαρυφαλλο
Μαχλεπι

Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγγα μαζι με το αλατι κ το ξυδι.
Προσθετουμε τις σκονες σιγα σιγα κ μετα προσθετουμε το γιαουρτι κ τους κροκους.
Χωριζουμε το μειγμα στη μεση.
Στο μισο βαζουμε βανιλλια λιγο πορτοκαλι ρουμι κ κακαο και στο αλλο βαζουμε βανιλλια κανελλα μαχλεπι γαρυφαλλο κ πορτοκαλι.
Βαζουμε μια κουταλια απο το καθενα εναλλαξ για να κανουμε ζεβρα!
Ψηνουμε στους 160 αντιστασεις για 40 λεπτακια μεχρι να βγει η οδοντογλυφιδα καθαρη



Κεικ κανελλογαρυφαλλο

Οτι καλυτερο εχω φαει σε κεικ. Ζουμερο γευστικο μοσχομυριστο!!!!! Μυρισε ολο το σπιτι μπαχαρια... Μου θυμησε χριστουγεννα στην μαμα μου! Πρεπει να το κανετε οπωσδηποτε.
Συνταγη:
6 αυγα χωρισμενα
300γρ γιαουρτι 0%
1φακελακι μπεικιν
Βανιλλια
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1κς μαχλεπι
Μια πρεζα γαρυφαλλο
2κς κανελλα
1κγ ρουμι
12κς γλυκαντικο
2κς λιναροσπορος
7κς μιξ
6κς πρωτεινη σογιας
4κς γαλα σκονη
1κς μπολερο πορτοκαλι διαλυμμενο σε 80μλ νερο
1πρεζα αλατι
1κγ ξυδι
Χτυπαμε τα ασπραδια με το ξυδι κ το αλατι σε σφιχτη μαρεγγα. Προσθετουμε τους κροκους εναν εναν σε χαμηλη ταχυτητα. Μετα της σκονες κ το γιαουρτι. Βαζουμε αρωματα ξυσμα κ μπεικιν. Ανακατευουμε καλα απαλα με μαριζ.
Βαζουμε σε μακροστενη φορμα κ ψηνουμε 35 λεπτακια στους 150. Τσεκαρουμε με οδοντογλυφιδα. Βγαζουμε κ το αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα για να στραγγιξει καλα κ να μεινει ζουμερο!!!!!!!

Απο πανω εκανα μια δοση νουτελλας 2, (στα αρχεια) λιγο πιο σφιχτη κ την απλωσα!!!!!! Η κολαση η ιδιαααα


Μοσχομυριστα κεκακια

; Χριστουγεννιατικα μοσχομυριστα cup cakes!!!!γεμιστα με κρεμα τυριου. Αρωματα πολλα κ απιατευτη φευση. Απιστευτη συνταγη για βασιλοπιτα

Συνταγη:
6 αυγα χωρισμενα
300γρ γιαουρτι 0%
1φακελακι μπεικιν
Βανιλλια
1μεγαλο καροτο τριμμενο
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1κς μαχλεπι
Μια πρεζα γαρυφαλλο
2κς κανελλα
1κγ ρουμι
12κς γλυκαντικο
2κς λιναροσπορος
7κς μιξ
6κς πρωτεινη σογιας
4κς γαλα σκονη
1κς μπολερο πορτοκαλι διαλυμμενο σε 80μλ νερο
1πρεζα αλατι
1κγ ξυδι
Χτυπαμε τα ασπραδια με το ξυδι κ το αλατι σε σφιχτη μαρεγγα. Προσθετουμε τους κροκους εναν εναν σε χαμηλη ταχυτητα. Μετα της σκονες κ το γιαουρτι. Βαζουμε αρωματα ξυσμα κ μπεικιν. Ανακατευουμε καλα απαλα με μαριζ. Προσθετουμε κ το καροτο ανκατευουμε καλα.
Βαζουμε σε μακροστενη φορμα ή σε φορμακια μικρα(κ ψηνουμε 35 λεπτακια στους 150 το μεγαλο κ 20 λεπτα τα κεκακια)
Τσεκαρουμε με οδοντογλυφιδα. Βγαζουμε κ το αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα για να στραγγιξει καλα κ να μεινει
Γεμιζουμε με κρεμα τυριου κ γλυκαντικου!!!!!!! Μιαμ μιαμ μιαμ


Pancakes

Pancakes με κρεμα λευκης σοκολατας κ cranberry!!!!!!! Κολασηηηηηηηηηηηηη παναγια μου! Εμπνευση στιγμης
Συνταγη:
1 αυγο
2κς γλυκαντικο
1κς πρωτεινη σογιας
2κς πιτουρο βρωμης
1/4κγ ψυλλιο
1κς μιξ
Αρωμα βανιλλια
Γαλατακι μεχρι να γινει χυλος!!!
Βαζουμε το τηγανι να καψει λαδωνουμε με χαρτοπετσετα. Βαζουμε το 1/3 του μειγματος χαμηλωνουμε την φωτια σκεπαζουνε με καπακι κ ψηνουμε!

Κρεμα λευκης σοκολατας:
2κς τυρι κρεμα
4σταγονες αρωμα λευκης σοκολατας
2κς γλυκαντικο
Σκονη απο μπολερο ή στεπ ή οτι εχετε
Τα ανακατευετε ολα μαζι βαζετε λιγο γαλατακι να γινει κρεμα κ ετοιμη!

Πεινιρλι


Συνταγη:
3 αυγα
1κς αλατι
Λιγο πιπερι λιγη παπρικα
5κς μιξ
3κς πρωτεινη σογιας
1 μυτη ζαχαρινη
1κγ μπεικιν
1κς γαλα σκονη
1/2κγ ψυλλιο
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι. Εχουμε μια ζυμη που κολαει. Με λαδομενα χερακια χωριζουμε την ζυμη στα 4. Κανουμε 4 πεινιρλακια τα γεμιζουμε με οτι θελουμε κ ψηνουμε!!!!! 160 βαθμους περιπου 10-12 λεπτακια. Εγω τα ξεχασα λιγακι προσεχτε


Μπιφτέκια κοτόπουλο

Τα καλυτερα κοτομπιφτεκια με διαφορα απο ολα τα υπολοιπα...
Συνταγη:
700γρ κιμα κοτοπουλο απο στηθος κ μπουτι
1 αυγο
Μπαχαρικα
Αν ειμαστε σε πβ μαιντανο καροτο κρεμμυδι αυτα ειναι για ππ κ δεν εχουν
1κς γιαουρτι
1κγ μουσταρδα
1κγ σοδα σκονη
1 φλυτζανι μπαγιατικο ντουκανοψωμακι- εγω ειχα ενα απο τα πεινιρλακια κ το βαλα στο μουλτι ολοκληρο.
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι κ αφηνουμε μια ωρα στο ψυγειο!!!!!!!!!


Ταρτα σοκολαση

Τα ταν!!!!! Γλυκακι μωρε...
Συνταγη για την βαση:
4 αυγα
4κς πιτουρο βρωμης
4κς πρωτεινη  γαλακτος
2κς πρωτεινη σογιας
10κς γλυκαντικο
Ξυσμα πορτοκαλι
Αρωμα βανιλλια πορτοκαλι
Λιγη κανελλα
1κγ νες
4κς γιαουρτι 0%
1σφινακι γαλα 0%
2κς μιξ
1κς μπεικιν
Χτυπαμε τα ασπραδια κ μετα προσθετουμε ενα ενα ολα τα υλικα!
Ψηνουμε στους 160 για 12-15 λεπτακι αναλογα σε τι φορμα θα το βαλουμε!
Αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα. Βγαινει μια αφρατη βαση σαν κεικ!

Κρεμα ζαχαροπλαστικης
400μλ γαλα 0%
1κς κακαο
1κγ λαδι
Βανιλλια
Αρωμα πορτοκαλι
Λιγο αρωμα ρουμι
1 κροκο
6κς γλυκαντικο
1κγ κομμι γκουαρ ή κονζακ
1κς μιξ
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολακι εκτος απο τον κροκο το μιξ κ το γκουαρ.
Ανακατευουμε με συρμα μεχρι να ζεσταθει το γαλα. Μολις ζεσταθει κοσκινιζουμε το γκουαρ με το μιξ μεσα.   Ανακατευουμε καλα να μην κανει κομπακια.
Αποσυρουμε απο την φωτια κ ριχνουμε μεσα τον κροκο κ χτυπαμε για 5 λεπτακια γρηγορα.
Αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Μετα το ριχνουμε πανω απο την βαση.
Φτιαχνουμε αν θελουμε κ λευκη σοκολατα κ περιχυνουμε


Κασέρι

Σπιτικο κασερι Υλικα: 400μλ γαλα 0% -450γρ τυρι απο γιαουρτι ή το τυρακι που βρισκουμε σε βουλγαρικα μαρκετ 0% ή cottage -100γρ φετα 2% -1αυγο -1κγ αλατι -1/2 κγ σοδα σκονη Εκτελεση:Βαζουμε το γαλα να βρασει,μολις παρει βράςη.βαζουμε τα τυρακια κ το αλατι.Αρχιζει σιγα σιγα ο διαχωρισμος τους,ειναι σαν να κοβει το γαλα.κ μενει τυρακι κ ζουμι. Περνουνε το τυρακι κ το στραγγιζουμε σε σουρωτηρη ή τουλι καλα. Οτι εμεινε το περναμε απο το μουλτι. Χτυπαμε το αυγο με την σοδα. Σε μια αντικολλητικη κατσαρολα βαζουμε το τυρακι κ το αυγο κ ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.οταν το μειγμα αρχισει να γυαλιζει ειναι ετοιμο. Βαζουμε σε φορμα κ αφηνουμε να κρυωεσει. Μπορουμε να βαλουμε μυρωδικα μεσα οτι αρεσει στον καθενα.λιωνει κ ειναι πολυ ωραίο



Συνταγές Α φάση

Μερικες συνταγες για α φαση 
1) Τσουρεκι χωρις πιτουρο Τσουρεκακι πεντανοστιμο κ αφρατο φουλ στη πρωτεινη. 3 αυγα, 5κς γλυκαντικο, 1κς γαλα, 1κς προτιφαρ, μοσχοκαρυδο,κακουλε,μαχλεπι,κανελα,βανιλia,πορτοκαλι, 5-6 κουταλιες σουπας γαλα,1κς μπεικιν!!!!! Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα με μερικες σταγονες λεμονι, σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα.Μολις γινει η μαρεγκα ενσωματωνουμε την κρεμα απο τους κροκους με μια μαριζ απαλα! Βαζω σε φορμα σιλικονης κ ψηνω 12-15 λεπτα. Αφηνω να κρυωσει κ μετα κοβω 

.2)κρεπα φουρνου 2αυγα με μερικεσ σταγονες ξυδι 100γρ γιαουρτι 2κσ γαλα σκονη 2κς ασπραδι σκονη Αρωμα βανιλια πορτοκαλι 6κς γλυκαντικο Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι καλα κ ψηνουμε 10 λεπτα στους 160. 

3)Μαρμελαδα μπολερο 2 φλιτζανι νερο 1 φακελακι μπολερο οτι γευση θελουμε βανιλια 4ζελατινες βραζουμε το ενα φλυτζανι νερο,μουλιαζουμε τις ζελατινες και της προσθετουμε να λιωσουν. προσθετουμε κ το μπολερο κ την βανιλια ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν. Προσθετουμε κ το κρυο κ αποσυρουμε απο την φωτια. Βαζουμε σε βαζακι κ αφηνουμε να κρυωσει κ μετα ψυγειο.

4)Μαρμελαδα goji berry 5κς γκοτζι 450μλ νερο 5φυλλα ζελατινης 5κς γλυκαντικο μισο λεμονι 1κς μπολερο φραουλα βανιλια Βαζουμε τα γκοτζι στο νερο κ τα αφηνουμε 20λεπτακια να μουλιασουν. Μετα προσθετουμε ολα τα υλικα εκτος απο την ζελατινη και τα βαζουμε να βρασουν σε χαμηλη φωτια. Μολισ τα γκοτζι μαλακωσουν εντελως βαζουμε τα φυλλα ζελατινησ αφου τα εχουμε μουλιασει. Αφηνουμε να κρυωσει κ βαζουμε ψυγειο 

5) ψωμακι στα μικροκυμματα 1 αυγο μερικες σταγονες ξυδι 1κς γιαουρτι μισο κουταλακι μπεικιν 2κς γαλα σκονη 1κς ασπραδι σκονη αλατι πιπερι παπρικα το ημερισιο πιτουρο μας αρωμα βουτυρο Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα κ χωριζουμε σε δυο μπολακια η κουπα κ ψηνουμε στο πιο δυνατο για 3 λεπτακια 

6) Κεικ στα μικροκυμματα 1 αυγο μερικες σταγονες ξυδι 1κς γιαουρτι μισο κουταλακι μπεικιν 2κς γαλα σκονη 1κς ασπραδι σκονη 2κσ γλυκαντικο Αρωμα βανιλια πορτοκαλι ή λεμονι το ημερισιο πιτουρο μας αρωμα βουτυρο Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα κ χωριζουμε σε δυο μπολακια η κουπα κ ψηνουμε στο πιο δυνατο για 3 λεπτακια 

7)ρυζογαλο 700μλ γαλα 0% 100 μλ νερο 1πακετο ρυζι shirataki 2κγ κονζακ βανιλια ξυσμα πορτοκαλι 10κς γλυκαντικο κανελα Βαζουμε σε κατσαρολακι τα αρωματα το γαλα το νερο κ το γλυκαντικο. Ξεπλενουμε καλα το ρυζι κ το βαζουμε κ αυτο μεσα μαζι με λιγη κανελα κ την βανιλια. Μολις αρχιζει να βραζει βαζουμε κοσκινιστα το κονζακ κ ανακατευουμε 2-3 λεπτακια κ αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Εγω το τρωω κ ζεστο 

8)κρεπες 
1.5 κουταλιά της σούπας βρώμη 1 ασπράδι αυγού 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 0% 1 βανίλια 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρίνη Λίγο κανέλαΑνακατεύουμε όλο το μείγμα μαζί να γίνει ένας χυλός, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές 


9) Πανακοτα
1 λίτρο φρέσκο γάλα 0% 10 κ.σ. ζαχαρίνη 8 φύλλα ζελατίνη ξύσμα από 1 πορτοκαλι βανιλια Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ για 1- 2 λεπτά να μαλακώσει Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τη ζαχαρίνη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράσει το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά να λιωσουν τα φυλλα και μοιραζουμε σε μπολακια κ αφηνουμε να κρυωσει