Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ρυζογαλο

1 λιτρο 
γαλα ενα πακετο σιρατακι ρυζι
 6κς πιτουρο βρωμης 
ζαχαρινη βανιλια πορτοκαλι κανελλα 
 1κς γκουαρ γκαμ για να πηξει 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ταρτα με βαση κεικ


Τα ταν!!!!! Γλυκακι μωρε...
Συνταγη για την βαση:
4 αυγα
4κς πιτουρο βρωμης
4κς πρωτεινη γαλακτος
2κς πρωτεινη σογιας
10κς γλυκαντικο
Ξυσμα πορτοκαλι
Αρωμα βανιλλια πορτοκαλι
Λιγη κανελλα
1κγ νες
4κς γιαουρτι 0%
1σφινακι γαλα 0%
2κς μιξ
1κς μπεικιν
Χτυπαμε τα ασπραδια κ μετα προσθετουμε ενα ενα ολα τα υλικα!
Ψηνουμε στους 160 για 12-15 λεπτακι αναλογα σε τι φορμα θα το βαλουμε!
Αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα. Βγαινει μια αφρατη βαση σαν κεικ!

Κρεμα ζαχαροπλαστικης
400μλ γαλα 0%
1κς κακαο
1κγ λαδι
Βανιλλια
Αρωμα πορτοκαλι
Λιγο αρωμα ρουμι
1 κροκο
6κς γλυκαντικο
1κγ κομμι γκουαρ ή κονζακ
1κς μιξ
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολακι εκτος απο τον κροκο το μιξ κ το γκουαρ.
Ανακατευουμε με συρμα μεχρι να ζεσταθει το γαλα. Μολις ζεσταθει κοσκινιζουμε το γκουαρ με το μιξ μεσα. Ανακατευουμε καλα να μην κανει κομπακια.
Αποσυρουμε απο την φωτια κ ριχνουμε μεσα τον κροκο κ χτυπαμε για 5 λεπτακια γρηγορα.
Αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Μετα το ριχνουμε πανω απο την βαση.
Φτιαχνουμε αν θελουμε κ λευκη σοκολατα κ περιχυνουμε 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Πραλινες φρουι γλασσε

ετοιμαστε πρωτα τα φρουι γλασσε πορτοκαλι,συνταγη στα αρχεια!!!!!!!!
6κς γαλα σκονη ή σκονη πρωτεινης ή μισο μισο
3κς κακαο 1% κ μετα κ αλλο για κοσκινισμα
2 κροκους
1κς γιαουρτι τοταλ 0%
αρωμα βανιλια κ ρουμι
4-5κς γλυκαντικο
1/2κς κονζακ
φρουι γλασσε οσο θελουμε
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι αν ειναι πολυ πυκνο-πηχτο βαζουμε λιγο γαλα υγρο. Βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα να παγωσει καλα το μειγμα.
Περνουμε με κουταλακι μειγμα κ με λαδομενα χερακια πλαθουμε μπαλακια μικρα.
Κοσκινιζουμε κακαο απο πανω κ ειναι ετοιμα....


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.


Εκλερ

Εκλερ Σουδακια 100μλ νερο 150'μλ γαλα 50γρ μιξ 1κς γεματι ψυλλιουμ 4κς γλυκαντικο Αρωμα βουτυρο Βανιλια 4 αυγα μικρα ή 3 μεσαια 1κγ λαδι
Κρεμα ζαχαροπλαστικης 500μλ γαλα 6-7 κρ γλυκαντικο Αρωμα βανιλια πορτοκαλι 2κς μιξ ή κορν φλαουερ 1κγ κονζακ 1 κροκοΒραζουμε το νερο το γαλα με το γλυκαντικο κ επειτα προσθετουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα αυγα.μονο μιας ριχνουμε τις σκονες κ χτυπαμε γρηγορα με συρμα. Γινεται μια μαζε οπως τα κανονικα σου. Αποσυρουμε απο την φωτια. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η ζυμη κ μετα τηβ χτυπαμε με το μιξερ κ προσθετουμε ενα ενα τα αυγα. Εχουμε μια κολλωδη ζυμουλα. Την βαζουμε σε κορνε κ κανουμε σου. Αν δεν εχουμε κορνε βαζουμε σε σακουλα. Ψηνουμε 13 λεπτα στους 160 βαθμους αντιστασεις.

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μελομακαρονα

Μελομακαρονα 2 αυγα 4κς γιαουρτι 2κς πιτουρο 3κς λιναροσπορο 3κς πρωτεινη σογιας ή αλλη πρωτεινη 4-5 κς μιξ 7κς γλυκαντικο Κανελλα γαρυφαλλο κυμινο βανιλια πορτοκαλι Μισο φλυτζανι χυμο πορτοκαλι για γ φαση ή μπολερο πορτοκαλι για β 1κγ σοδα Αρωμα καρυδι Ξυσμα πορτοκαλι 2κς ινες μπαμπου ή γαλα σκονη 2κς ελαιολαδο 2κς ψυλλιουμ Τα ανακατευουμε ολα μαζι! Προσθετουμε λιγο λιγο νερακι για να γινει μια ζυμουλα. Πλαθουμε κ ψηνουμε 160 για 30-40 λεπτα!
Σιροπι Κομματια φλουδας πορτοκαλι Βανιλια κανελλα γαρυφαλλο αρωμα καρυδι κ μελι 2 φλυτζανια νερο 1κς λιναροσπορο 6κς γλυκαντικο Βραζουμε μεχρι να γινει ενα δεμμενο σιροπακι! Βγαινει πηχτο λογο λιναροσπορου!Περιχυνουμε τα ζεστα μελομακαρονα με χλιαρο σιροπι. Κ τα αφηνουμε αρκετες ωρες!Αν θελουμε βαζουμε κ ντουκανονουτελα τα απογειωνει!!!  

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Νουτελα 2 η ΤΡΟΜΕΡΗ

Καινουργια νουτελλα!!!! 12κς γαλα σκονη 3κς μιξ 10κς γλυκαντικο αρωματα βανιλια ρουμι αμυγδαλο 2κς κακαο 1φλυτζανακι καφε γαλα 1φλυτζανακι καφε νερο!!!!!!

Φωτογραφία της Ελευθερία Αντώνογλου.

Μηλοπιτα Γ ΦΑΣΗ

4 αυγα
6κς πιτουρο βρωμης
2κς ασπραδι σκονη
200γρ γιαουρτι 0%
7κς στεβια
αρωμα βανιλια βουτυρο
ξυσμα πορτοκαλι
κανελα μαχλεπι γαρυφαλλο
60γρ μιξ
1κσ ψυλλιο 
1φλυτζανι ελληνικου υργη σοδα
1κσ κονζακ 
3μηλα koμμενα
4κσ στεβια
βανιλια κανελλα γαρυφαλλο χτυπαμε ολα τα υλικα του κεικ μαζι.σε ενα κατσαρολακι μαγειρευουμε τα μηλα με την στεβια κ τα μυρωδικα μεχρι να μαλακωσουν. περιμενουμε να κρυωσουν τα μηλα κ μετα ενσωματωνουμε με τα το μειγμα κεικ. Ψηνουμε στουσ 160 αντιστασεισ 30-35 λεπτακια. αφου κρυωσει κανουμε ενα σιροπακι κ περιχυνουμε την μηλοπιτα.


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κεικ λεμονι με γεμιση τυριου

Κεικ λεμονι χωρις μιξ με πιτουρο γεμισμενο με κρεμα τυριου!!!!!
Κεικ:
3 αυγα
2 ασπραδια
6κς πιτουρο σιταριου 
1κγ κονζακ
100γρ γιαουρτι
10κς γλυκαντικο
Ξυσμα λεμονιου
2 αρωματακια λεμονι ή μισο λεμονι
Βανιλια
1 φακελακι μαγια
1κς μπεικιν
1 φλυτζανακι του ελληνικου υγρη σοδα
4κς γαλα σκονη!
Κρεμα:
200γρ cottage
100γρ γιαουρτι
6 κς γλυκαντικο
Βανιλια
100μλ γαλα 0%
3 ζελατινες
Μουλιαζουμε τις ζελατινες κ χτυπαμε το τυρι με το γιαουρτι τα αρωματα κ το γλυκαντικο στο μουλτι. Ζεστενουμε το γαλα λιωνουμε μεσα τις ζελατινες κ βαζουμε στο μουλτι μαζι με το τυρακι κ χτυπαμε. Βαζουμε ψυγειο να παγωσει.
Χτυπαμε τα αυγα μαρεγγα κ μετα προσθετουμε ενα ενα τα υλικα!!! Ψηνουμε 15-20 λεπτα στους 160. Βγαινει ζουμερο
Κοβουμε στη μεση γεμιζουμε με την κρεμα κ βαζουμε παλι ψυγειο 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ζουμερο κεικ γεμιστο

Κεικ ζουμερο για μια μερα!!!!!!
3 αυγα 6κςγαλα σκονη 3κς μιξ 2κς πιτουρο 1κς σιταρι 1φακελακι μπεικιν 1/2 φακελακι μαγια Βανιλια Αρωμα πορτοκαλι ή ξυσμα 6κς γλυκαντικο 1κς κονζακ 1κγ ψιλλιουμ προεραιτικα 3κς νερακι Τα χτυπαμε ολα μαζι στο μιξερ. 15-16 λεπτακια αναλογα τον φουρνο στους 170 μεχρι να ροδισει. Το αφηνουμε να κρυωσει κοβουμε στην μεση κ γεμιζουμε με νουτελα!!!!
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.


Μπουρεκακια

Μπουρεκακια απιστευτα σαν κανονικα!!! Σοκ κ δεος 3 αυγα 90μλ γαλα 1κς γλουτενη Αλατι 1κς μπεικιν 1 φακελακι μεγια διαλυμενη σε χλιαρο νερο 11 γεματες κουταλιες σουπας μιξ 1κγ κονζακ 2κς ψυλλιουμ 2κς ασπραδι 50γρ πρωτεινη 3κς γαλα σκονη 3κς τυρι βουλγαρικο ή κρεμα 1κγ γκουαρα γκαμ Χτυπαμε ολαααα τα υλικα μαζι με την σειρα. Θα παρουμε μια θρυματισμενη ζυμη κ προσθετουμε νερακι λιγο λιγο μεχρι να ενωθει η ζυμη. Αφηνουμε 30 λεπτα να ξεκουραστει κ να φουσκωσει. Αλλειφουμε λαδι σε μια λαδοκολλα βαζουμε ζυμη βαζουμ αλλη μια λαδωμενη λαδοκολλα απο πανω κ ανοιγουμε φυλλο! Γεμιζουμε με οτι θελουμε. Αλλειφουμε με κροκο χτυπημενο με λιγο γαλα. Ψηνουμε 15 λεπτα στους 160
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σοκολατακια με φραουλα Γ ΦΑΣΗ

6κσ γαλα σκονη
6κσ γλυκαντικο
2κσ μιξ
1 φλυζανακι ελληνικου γαλα
αρωμα βανιλια
αρωμα λευκησ σοκολατας
φραουλεσ κομμενεσ μικρα κομματακια
σε φορμακια για σοκολατα βαζουμε κομματακια φραουλασ, ανακατευουμε τα υλικα για τα σοκολατακια κ περιχυνουμε τα κομματια φραουλασ.βαζουμε καταψυξη πριν τα καταναλωσουμε αφηουμε 3-4 λεπτα να μαλακωσουν.
μπορουμε να προσθεσουμε κ κακαο στο μειγμα

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σουβλακοπιτες Γ ΦΑΣΗ

Σουβλακοπιτες ολικης!!!!!! Γ φαση 
Aπιστευτες αφρατες νοστιμες σουβλακοπιτες! Οτι πιο ωραιο εχω φαει... Απαπαπαπα 
Η δοση βγαζει 7-8 πιτες! 
Υλικα: 
120γρ αλευρι ολικης 
50γρ μιξ
1 γιαουρτι
Μισο φακελακι μαγια
Μισο φακελακι μπεικιν
Αλατι πιπερι
1κς ελαιολαδο
Νερακι χλιαρο μεχρι μα παρουμε μια ζυμη που δεν κολλαει στα χερια!
Ζυμωνουμε καλα κ τυλιγουμε σε μεμβρανη για μιση ωρα τουλαχιστον στο ψυγειο!
Χωριζουμε σε μπαλακια κ πλαθουμε πιτες. Ψηνουμε σε λαδωμενο αντικολλητικο!


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Tυροκουλουρα

ζυμη:
120γρ αλευρι ολικης
60γρ μιξ
1κς ξυδι λευκο
μια πρεζα αλατι
χλιαρο νερακι μεχρι να αποκτησουμε ζυμη
γτιαχνουμε γεμιση με τυρακι κ οτι αλλο θελουμε εγω εβαλα διαφορα τυρακια κ λιγο πρασσο. να μην ειναι υγρη η ζυμη.βαζουμε μια κς μιξ μεσα να απορροφησει τα υγρα απο τα τυρακια.
Ανοιγουμε την ζυμη σε ορθογωνιο βαζουμε γεμιση κ τυλιζουμε σε μπαστουνι.
Ψηνουμε μεχρι να ροδισουν. Αν βγαλουν ζουμακια απλα ψηνουμε κ απο την αλλη πλευρα λιγο

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σπανακοτυροπιτα Γ ΦΑΣΗ

Τραγανο φυλλο σπανακοτυροπιτας!!!! Φυσικα με ολικης αλεσης κ μιξ!!!!! Αχχχχχ αχχχχ αγαπω σπανακοπιτα κ επιτελους μπορουμε να φαμε Υλικα: -160γρ αλευρι ολικης την ημερα επιτρεπεται 40γρ αντι για δυο φετες ψωμι -40γρ μιξ -μια πρεζα αλατι κ πιπερι -1κς ξυλι λευκο -1κς ελαιολαδο -χλιαρο νερακι μεχρι να γινει ζυμη περιπου 160μλ μου πηρε εμενα Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι. Ξεκουραζουμε την ζυμη μας. Χωριζουμε στα δυο κ ανοιγουνε φυλλο πασπαλιζοντας με λιγο αλευρι. Ενα κατω γεμιση ενα πανω. Με πινελο γυαλιζω λιγο με ελαιολαδο το πανω φυλλο κ το ταψι κατω!!!! Ψησιμο 35-45 λεπτα στους 160 μεχρι να ροδισει

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κρεπες με κορν φλαουερ

Κρεπες κολαση!!!!! 
Συνταγη 
2 αυγα 
1κς μιξ 
1κγ κορν φλαουερ 
2κς πρωτεινη σογιας
1κγ μπεικιν
1κγ αλατι
Γαλα μεχρι να γινει χυλος


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ζεστη κρεμουλα

Ζεστη κρεμουλα!!!! 
600μλ γαλα 
200μλ νερο 
6κς πιτουρο βρωμης 
Αρωμα βανιλλια
Αρωμα τσουρεκι  

Μαχλεπι 
Ξυσμα πορτοκαλιου
Κανελλα
6-7κς γλυκαντικο
1κς γεματη μιξ ισως κ 2
Βαζω ολα τα υλικα μαζι εκτος του μιξ κ ανακατευω.
Μολις παρει μια βραση βαζουμε το μιξ κ ανακατευουμε. Κλεινουμε το ματι χωριζουμε στα 3 κ τρωμε η ζεστη ή κρυα! Εμενα μαρεσει ζεστουλα 


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Το απολυτο ΚΕΙΚ

Οτι καλυτερο εχω φαει σε κεικ. Ζουμερο γευστικο μοσχομυριστο!!!!! Μυρισε ολο το σπιτι μπαχαρια... Μου θυμησε χριστουγεννα στην μαμα μου! Πρεπει να το κανετε οπωσδηποτε.
Συνταγη:
6 αυγα χωρισμενα
300γρ γιαουρτι 0%
1φακελακι μπεικιν 
Βανιλλια
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1κς μαχλεπι
Μια πρεζα γαρυφαλλο
2κς κανελλα
1κγ ρουμι
12κς γλυκαντικο
2κς λιναροσπορος
7κς μιξ
6κς πρωτεινη σογιας
4κς γαλα σκονη
1κς μπολερο πορτοκαλι διαλυμμενο σε 80μλ νερο
1πρεζα αλατι
1κγ ξυδι
Χτυπαμε τα ασπραδια με το ξυδι κ το αλατι σε σφιχτη μαρεγγα. Προσθετουμε τους κροκους εναν εναν σε χαμηλη ταχυτητα. Μετα της σκονες κ το γιαουρτι. Βαζουμε αρωματα ξυσμα κ μπεικιν. Ανακατευουμε καλα απαλα με μαριζ.
Βαζουμε σε μακροστενη φορμα κ ψηνουμε 35 λεπτακια στους 150. Τσεκαρουμε με οδοντογλυφιδα. Βγαζουμε κ το αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα για να στραγγιξει καλα κ να μεινει ζουμερο!!!!!!!
Απο πανω εκανα μια δοση νουτελλας 2, (στα αρχεια) λιγο πιο σφιχτη κ την απλωσα!!!!!! Η κολαση η ιδιαααα


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κρεπες οι τελειες

Κρεπες για 3 μερες χωρις πιτουρο!!!! 9 κρεπες
4αυγα με λιγο ξυδι
3κς πρωτεινη σογιας 
2κς μιξ 
2κς πιτουρο σιταριου 
4κς γλυκαντικο
Βανιλια
Ξυσμα πορτοκαλι
Μαχλεπι
3σταγονες ρουμι
3σφινακια σοδα
1 σφινακι νερο
Τα χτυπαμε ολα μαζι στο μιξερ να παρουμε ενα χυλο! 


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou. Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

ΚΟΤΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

600γρ κιμα
1μικρο κρεμμυδι
Μισο πρασσο 

Μαιντανο
1μετριο καροτο
1μεγαλη κουταλια σουπας γιαουρτι
1κγ μουσταρδα
1 αυγο
Τριμμενο ψωμακι απο τα πλαθω ψωμακια 

Ζυμωνω καλα κ αφηνω στο ψυγειο 2-3 ωρες να σφιξουν 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

500γρ κολοκυθα κομματακια
5κα γλυκαντικο
1φακελακι μπολερο οτι γευση θες 

10σταγονες λεμονι
Βανιλια
2 κουπες νερο
Βραζεις μεχρι νε σωθει το νερακι 


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σοκολατοπιτα με μπαλα απο νουτελλα για κολασμενη απολαυση!!!!!!!!! Παναγιααααααααααα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!
Συνταγη:
4αυγα
200γρ γιαουρτι 0%
10κς γλυκαντικο 
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2κγ κακαο
6κς πιτουρο βρωμης
3κς πιτουρο σιταριου
2κς πρωτεινη σογιας
2κς πρωτεινη γαλακτος
1κς νες
αρωμα ρουμι βανιλια βουτυρο
1 φακελακι μπεικιν
1φλυτζανακι του ελληνικου καφε σοδα
Σιροπι:
1φλυτζανι νερο
5κς γλυκαντικο
Βανιλια
1κγ νες
Φλουδα απο πορτοκαλι
Χτυπαμε ολα τα υλικα της σοκολατοπιτας μαζι κ τα βαζουμε σε μια στρογγυλη βαση κ ψηνουμε 15λεπτακια! Βγαζουμε βαζουμε σε σχαρα κ αφηνουμε να κρυωσει καλα!
Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι
Περιχυνουμε την κρυα σοκολατοπιτα με ζεστο σιροπι 



Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Cheesecake Γ ΦΑΣΗ

Cheesecake strawberry!!!!!!!!!! Γ φαση 
Mπισκοτα: 
2αυγα 
4κς πιτουρο 
2κς σιταρι 
3κς μιξ
2κς τυρι κρεμα
2κς γιαουρτι 0%
3κς γλυκαντικο
2κς ασπραδι
Αρωμα πορτοκαλι
Κανελα
Αρωμα βουτυρο
Μαχλεπι
Χτυπαμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ. Περνουμε ενα ζυμαρακι αν ειναι σκληρο βαζουμε λιγο νερακι αν ειναι μαλακη βαζουμε λιγο μιξ.
Ψηνουμε στους 160 για 10 λεπτακια μεχρι να γινουν τραγανα. Τα αφηνουμε να κρυωσουν να σκληρυνουν κ τα διαλυουμε στο μουλτι οχι τελειως σκονη. Τα ανακατευουμε με γαλα κανελα κ γλυκαντικο κ απλωνουμε στη φορμα μας!
Κρεμα τυριου:
2 συσκευασιες κρεμα τυριου
Ενα φλυτζανι ελληνικου γαλα 0%
6-7 κς γλυκαντικο
Μισο λεμονι 



Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μαρμελαδα φραουλα Γ φαση

500γρ φραουλες
μισο λεμονι
2 βανιλιες
10κσ γλυκαντικο
βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια κ βραζουμε μεχει να μαλακωσουν οι φραουλεσ κ να δεσει η μαρμελαδα.αν δεν δεσει βαζουμε λιγο κομμι γκουαρ

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Γλυκια κολοκυθοπιτα

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.Zυμη: 5αυγα 6κς πιτουρο βρωμης 2κς σιταρι 2κς λιναροσπορο 2κς ασπραδι σκονη 8κς γαλα σκονη 2κς μπεικιν 1φακελακι μαγια 5κς γλυκαντικο -αρωμα βουτυρο βανιλια ρουμι μπισκοτο 1πρεζα κανελα Γεμιση: 500γρ κολοκυθα τριμμενη 1μεγαλο καροτο 5κς γλυκαντικο Κανελα Βανιλια Ξυσμα πορτοκαλι Μοσχοκαρυδο 1κς κορν φλαουερ Εκτελεση: μαγειρευουμε τηβ κολοκυθα με το καροτο τα αρωματα κ το γλυκαντικο 10λεπτακια.μετα βαζουμε το κορν φλαουερ αφου το χουμε διαλυσει σε 2κς νερακι. Ζυμη: βαζουμε ολες τις σκονες στο μουλτι κ αλευουμε. Λιωνουμε την μαγια σε 3κς χλιαρο νερο. Χτυπαμε τα αυγα καλα να αφρατευσουν κ μετα ενσωματωνουμε κ τα υπολοιπα. Βαζουμε τα 3/4 της ζυμης στην ταρτιερα κ ψηνουμε 10 λεπτα. Βγαζουμε κ βαζουμε το μειγμα κολοκυθας,κ απο πανω τον υπολοιπο χυλο!ψηνουμε αλλα 15 λεπτακια

Ριζοτο με μυδια


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

1 πακετο σιρατακι ρυζι
250γρ μυδια καθαρισμενα με κελυφος ή οχι
Μισο κρεμμυδι
Μαιντανο
Αλατι
Πιπερι
Σκορδο
Κουρκουμα
Παπρικα
Μισο λεμονι
1κγ ελαιολαδο 
Μισο καροτο
Βαζουμε τα μυδια στην κατσαρολα μαζι με το κρεμμυδι κ το λαδι κ τσιγαριζουμε για λιγο. Σβυνουμε λεμονι προσθετουμε ρυζι μπαχαρικα καροτο κ μισο ποτηρι νερο κ αφηνουμε να βρασουν

Γυρος κοτοπουλο

JUNE 20, 2016 · ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΟΥΚΑΝ-...
Σπιτικος τραγανος γυρος κοτοπουλο 1κιλο κοτοπουλο στηθος κ μπουτι κομμενο μικρα κομματακια 400ml νερο Αλατι,πιπερι,παπρικα,καρυ,ριγανι,σκορδο,μπαχαρικα για κοτοπουλο Ανακατευουμε το νερο με τα μπαχαρικα κ βαζουμε μεσα το κοτοπουλο για μια ωρα κ στο ψυγειο! Βγαζουμε στραγγιζουμε κ στεγνωνουμε καλα το κρεας.βαζουμε λιγο λαδακι ανακατευουμε κ βαζουμε σε ταψι στο γκριλ 15-20 λεπτα

Τυροψωμο

Υλικα: 6αυγα 4κς πιτουρο βρωμης 2κς σιταρι 2κς λιναροσπορο κοπανισμενο 2κς μπεικιν 2 φακελακια μαγια ξερη Αλατι-πιπερι 1κγ ζαχαρινη Αρωμα βουτυρο ή 1κς ελαιολαδο 1κς ασπραδι σκονη ή κονζακ 9κς γαλα σκονη Φετα 2% ή τυρακι 0% απο βουλγαρικο μαγαζι Ζεμυθα Εκτελεση: κανουμε τα ασπραδια μαρεγκα. Διαλυουνε την μαγια με την ζαχαρινη σε 10κς νερο ζεστο. Προσθετουμε στην μαρεγκα τους κροκους,μετα τις σκονες περασμενες απο το μουλτι και τελος την μαγια. Βαζουμε κ τα τυρακια μας! Αφηνουμε 15-20 λεπτα σε ζεςτο μερος να φουςκωςει!!! Ψηνουμε σε μακροστενη φορμα για 15 αντιστασεις 160 Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ταραμας

Ταραμας ντουκαν γιατι οτι βαλω στο μυαλουδακι μου βγαινει!!!! Υλικα: 180γρ ψωμακι ντουκαν αν γινετε μπαγιατικο 140γρ ταραμα λευκο 1 λεμονι 1 μικρο κρεμμυδακι Πιπερι Σκορδο Παπρικα 3 κς ελαιολαδο 2 κς προτιφαρ 1κς γλυκαντικο Βαζουμε το νερακι να μουλιασουμε το ψωμι κ το στραγγιζουμε πολυ καλα. Στο μουλτι τριβουμε το κρεμμυδι,κ βαζουμε ενα ενα ολα τα υλικα κ χτυπαμε συνεχεια.
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μους σοκολατας

4 αυγα
1φακελακι ζελατινη
1 βανιλια
2 κ.σουπας κακαο
2-3 σταγονες ρουμι,
1/2 κουπα βραστο νερο,
1/4 κουπας γλυκαντικο!!!
Ανακατευουμε κροκους,ζελατινη,γλυκαντικο,κακαο,βανιλια,ρουμι κ τα βαζουμε ψυγειο για 10 λεπτα.χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγγα. Κ μετα με μια μαριζ ανακατευουμε.αφηνουμε ψυγειο να παγωσει

Φωτογραφία της Φοίβη Φλέσσα.

Αλμυρη κολοκυθοπιτα

Χυλος:
3 αυγα,2κς πιτ Κολοκυθοπιτα-zucchini pie-μπατζινα κολοκυθι ουρο βρωμης,1κς πιτουρο σιταριου,3κς γαλα σκονη,2κς προτιφαρ.1κς μπεικιν,1φακελακι μαγια διαλυμενη σε λιγο νερο.αλατι,πιπερι,παπρικα,σκορδο. Τα χτυπαμε ολα μαζι στο μιξερ. Γεμιση: 2 μεγαλα κολοκυθακια,μισο πρασο,ενα φρεσκο κρεμμυδακι,ανιθο,αλατι,πιπερι,παπρικα,σκορδο,ζεμυθα,φετα. Τριβουμε τα κολοκυθακια τα αλατιζουμε κ αφηνουμε να στραγγιξουν. Στο μουλτι βαζουμε τα υπολοιπα λαχανικα. Σε μια κατσαρολα βαζουμε 1κγ ελαιολαδο κ βαζουμε ολα τα λαχανικα μαζι να μαγειρευτουν.τα αφηνουμε μεχρι να μην εχουν υγρα. Αφηνουμε να κρυωσει ναζουνε φετα κ ζεμυθα. Ανακατευουμε με τον χυλο κ βαζουμε σε λαδοκολλα.ψηνουμε στις αντιστασεις 160 μεχρι να ροδισει περιπου 15 λεπτα

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Lemon pie

LEMON PIE ΒΑΣΗ: 2 ασπράδια 4 κς πίτουρο βρώμης 2 κς πίτουρο σιταριού 2 κς γλυκαντίκο 4 κς τυρί κρέμα ή γιαούρτι 4 σταγόνες άρωμα βούτυρο βανίλλια ΚΡΕΜΑ: 200ml ζεστό νερό 4 αυγά 2 κς κορν φλάουερ 8 κς γλυκαντικό 2 αρωματάκια λεμόνι κ 1 βανίλλια MAΡΕΓΚΑ: 2 ασπράδια 1 πρεζα αλάτι 1 κουταλιά γλυκαντικό Ζεστένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα ενσωματώνουμε σιγά σιγά όλα τα υλικα με μια μαρίζ για να μην χασει η μαρεγκα τον αερα της. Απλώνουμε σε μια λαδωμένι με χαρτοπετσέτα ταρτιεά το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτα ακριβώς. Σε ένα κατσαρολακι ζεστενουμε το νερο,σε ένα άλλο μπολ χτυπαμε όλα τα υλικα μαζί, μόλις γίνει χυλός σιγά σιγα ρίχνουμε το μειγμα στο νερο κ ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Περιχύνουμε την βαση με την κρεμα κ ψήνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα. Χτυπαμε τα ασπαρδια σε μαρεγκα μαζι με το αλατι κ το γλυκαντικο για να μιν μυρίζει αυγουλίλα. Κανουμε ροζετες πανω από την ταρτα μας και ψηνουμε για ακομα 10 λεπτα. Την διακοσμούμε με φετες λεμονι.

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Παστιτσιο


Παστιτσιο... Αποτελειτε απο κρεπες κιμα κ μπεσαμελ γιαουρτιου!!!!! Κρεπες:3 αυγα,μισο φλυτζανι γαλα,4-5 κουταλιες σοδα,1κγ μπεικιν,1κς πιτουρο,1κς σκονη,1κς προτιφαρ,αλατι,πιπερι.τα χτυπαμε ολα μαζι,αφηνουμε λιγο κ μετα ψηνουμε κρεπες.
Κιμμας: μαγειρευουμε τον κιμμα με κρεμμυδι,καροτο,μαιντανο,μπαχαρικα,ντοματα.
Μπεσαμελ: 400γρ γιαουρτι,120 γαλα,μοσχοκαρυδο,2αυγα,αλατι,πιπερι,1κς μπεικιν!!! Βαζουμε κρεπες κατω,κιμμα εγω εβαλα κ κοτατζ στη μεση,παλι κρεπες. Περιχυνουμε με την μπεσαμελ μας κ τριβουμε απο πανω τυρακι
Ψηνουμε 20 λεπτακια στους 160

Αν δεν θελετε κρεπες βαζετε σιρατακι μακαρονια

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Λευκη σοκολατα

Σας αρεσει η λευκη σοκολατα;;;; Κρεμα λευκης σοκολατας με αρωμα καραμελομενο φουντουκι!!! 5κς γαλα σκολη 5κς γλυκαντικο 5-6 κουταλιες γαλα 0% Αρωμα φουντουκι Αρωμα καραμελα Τα ανακατευουμε ολα μαζι.Αν θελουνε πιο παχυρευστο βαζουμε κ αλλο γαλα

Γλασσο λευκης σοκολατας

1 κροκο αυγου
6κς γαλα σκονη
1 σφηνακι νερο
αρωμα φουντουκι,καραμελα κ βανιλια
5κσ γλυκαντικο
5κς γαλα 0%
1κγ κονζακ
Σε μπεν μαρι βαζουμε τον κροκο με το γλυκαντικο κ τα αρωματα κ ανακατευουμε μεχρι να γινουν μια πηχτη κρεμουλα. Προσθετουμε το γαλα σκονη,το νερο,το γαλα κ ανακατευουμε συνεχεια. Μολισ ζεσταθει η κρεμουλα μασ προσθετουμε το κονζακ κ ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα!

Brownies

160γρ mix fibres
4κς γαλα σκονη
100γρ γιαουρτι 0%
300μλ νερο
13-15κς γλυκαντικο
3κς κακαο 1%
2φακελακια μπεικιν
1 φακελακι μαγια
αρωματα:βανιλλια,πορτοκαλι,ρουμι,αμυγδαλο,φουντουκι,καραμελα,σοκολατα ή οτι σασ αρεσει
5 αυγα
1κς γλουτενη
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγγα κ ολα τα υπολοιπα υλικα μαζι σε ενα αλλο μπολ.Ξεκινοντας πρωτα με τους κροκους το γλυκαντικο κ τα αρωματα για να μην μυριζουν οι κροκοι. Αποφευγεται τα χωριατικα αυγα. Επειτα βαζουμε λιγο λιγο το μειγμα μεσα στην μαρεγγα μεχρι να γινουν ενα.
Σε φορμα με αντικολλητικο χαρτι οπωσδηποτε γιατι κολλαει ή σε φορμα σιλικονης, Ψηνουμε 30 λεπτα στους 160 βαθμους αντιστασεις.

Πρασοκιμαδοπιτα


· 4 κ.σ. πίτουρο βρώμης
· 2 κ.σ. μιξ ή σιταρι ή βαζουμε μονο 6κσ πιτουρο βρωμης
4 κ.σ. γάλα σκόνη
1 κ.σ. κονζακ
2 κ.σ. Ζεμύθα
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
· Μισο φακελακι μπεικιν
· 2 αυγά
· Αλάτι · Πιπέρι
Γεμιση:
300γρ κιμα μοσχαρι
1πρασο
1κσ μουσταρδα
αλατι,πιπερι,σκορδο,παπρικα
1 αυγο
Χτυπαμε τα αυγα με τα μπαχαρικα,βαζουμε τις σκονες στο μπλεντερ,ενσωματενουμε βαζουμε κ την μαγια. Απλωνουμε σε ταψι με λαδοκολλα κ ψηνουμε στους 160 αντιστασεις 10 λεπτα.
Μαγειρευουμε τελειως την γεμιση οπως μας αρεσει. Αφου κρυωσει βαζουμε ενα αυγο μεσα στην γεμιση να δεσει το μειγμα μας. Προσεχουμε να μην εχει πολλα ζουμια.
Απλωνουμε στην μιση ζυμουλα κ με την αλλη μιση το σκεπαζουμε. Ψηνουμε στουσ 160 αλλα 20 λεπτακια.
Φωτογραφία της Αναστασία Καραπιπέρη.

Κολοκυθομπιφτεκια

Μπιφτεκια για πβ... 500γρ κιμα 1 μικρο κολοκυθι 1 καροτο 1 μικρο κρεμμυδι Μαιντανο Ανιθο Αλατι,πιπερι,σκορδο,παπρικα 1 αυγο 2κς γαλα σκονη Τριβουμε τα λαχανικα κ τα αφηνουμε να στραγγιξουν,μετα τα βαζουμε στον κιμα κ ζυμωνουμε καλα! (Μπορει να μπει κ βρωμη μεσα..) Αφηνουμε στο ψυγειΟ 2-3 ωρες,πλαθουμε κ ψηνουμε!!!

Πρωτεινικο ροφημα

10 παγακια 100μλ ασπραδι παστεριωμενο Μισο φακελακι μπολερο Μισο γιαουρτι 0% Τα βαζουμε ολα μαζι σε ενα μπλεντερ ή μουλτι! Δοκιμαστε με μπανανα-κακαο, φραουλα, κακαο, ανανα κτλπ

Σουφλε σοκολατας


Βαση: 3 αυγα 7κς γλυκαντικο Αρωμα βανιλια ρουμι καραμελα 1κγ νες καφε 2κς πιτουρο ή μιξ 1κς πιτουρο σιταριου 3κς γαλα σκονη 2κς κακαο 2κγ μπεικιν 1 πρεζα αλατι 100μλ γαλα 0%
Κρεμα: 400μλ γαλα 0% 8κς γλυκαντικο Αρωμα βανιλια φουντουκι 4φυλλα ζελατινης 1κς κονζακΦτιαχνουμε πρωτα την κρεμα γιατι πρεπει να κρυωσει. Βαζουμε το γαλα με τα αρωματα κ το γλυκαντικο να παρουν βραση. Μολις βρασει βαζουμε τα μουλιασμενα φυλλα ζελατινης κ το κονζακ κ ανακατευουμε συνεχεια να μην σβολιασει. Μολις πηξει το αποσυρουμε κ το αφηνουμε να κρυωσει καλα κ να πηξει τελειως στο ψυγειο.Μολις παγωσει κ πηξει η κρεμα ξεκιναμε να κανουμε τα σουφλεδακια μας. Κανουμε τα ασπραδια μαρεγγα σφιχτη κ τα υπολοιπα υλικα τα χτυπαμε μαζι. Μετα ενσωματωνουμε τα δυο μειγματα απαλα με μια μαριζ.Περνουμε τα φορμακια μας αν δεν ειναι απο σιλικονη λαδωνουμε. Βαζουμε 2κς μειγμα σε καθε φορμακι κ ψηνουμε για 5 λεπτακια στους 160 αντιστασεις. Βγαζουμε κανουμε απαλα ενα βαθουλωμα στην ζυμη πιεζοντας προς τις ακρες την ζυμουλα κ βαζουμε 4-5κγ κρεμα. Ψηνουμε αλλα 5 λεπτακια: βγαζουμε παλι κ βαζουμε το υπολοιπο μειγμα ζυμης κ ψηνουμε 15-20 λεπτακια!!! Να τηρηθουν οι χρονοι.... Καλη ορεξηηηηη

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κωκ γεμιστο

γεμιστο με κρεμα φραουλας κ πραλινα φουντουκιου! Το κεικ ειναι διπλη δοση κεικ πορτοκαλιου με mix fibres.
Σε τετραγωνο ταψι ή στρογγυλη φορμα ψηνουμε και κοβουμε στην μεση για να αποκτησουμε δυο παντεσπανια.
κρεμα φραουλα:
2φλυτζανια νερο
1 μπολερο φραουλα
8 φυλλα ζελατινης
2κσ γαλα σκονη
5κς γλυκαντικο
1 βανιλια
100γρ γιαουρτι 0%
Βραζουμε ενα φλυτζανι νερο με το γλυκαντικο την βανιλια κ το γαλα.Μουλιαζουμε τισ ζελατινες σε κρυο νερο κ τις προσθεουμε κ αυτεσ.Μολις βρασει κ διαλυθουν εντελως οι ζελατινες προσθετουμε το υπολοιπο κρυο νερο κ το μπολερο.
Αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει.
Μολισ πηξει ριχνουμε το γιαουρτι κ ανακατευουμε με το μιξερ να αφρατευσει..
Γεμιζουμε το κωκ ...
Πανω απο τα κεκακια πριν μπει η κρεμα εβαλα πραλινα και μετα κ απο εξω... Πασπαλιζουμε με κακαο κ αφηνουμε να παγωσει 3 ωρες


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κυπριακες πιτες


Κυπριακες πιτες για γεμισμα με οτι θελουμε... Νοστιμες μ αφρατες Συνταγη για 2 πιτες: 2κς πιτουρο βρωμης 3κς μιξ 1/2φακελακι μπεικιν 1/2 φακελακι μαγια 1αυγο 1/2 κς κονζακ 2kσ γιαουρτι 2κς ζεμυθα 1κς ασπραδι σκονη 2κς γαλα σκονη Λιγο αρωμα βουτυρο Αλατι,πιπερι,παπρικα 4-5 κουταλιες σουπας νερο Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι με το μιξερ κ τελος βαζουμε το νερακι. Γινεται ενα κολλωδες ζυμαρακι. Απλωνουμε σε δυο μικρα ταψακια αφου βρεξουνε το χερακι μας με λιγο λαδακι! Ψηνουμε 10 λεπτα στους 160. Ειναι αφρατες κ πολυ νοστιμες.


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Pizza με μιξ


Pizza
Συνταγη: 
60 γρ μιξ 
2 αυγα 
Αρωμα βουτυρο 
1 πρεζα αλατι
Πιπερι,σκορδο,ριγανη
Μισο φακελακι μπεικιν
1κγ λαδι
1 φακελακι μαγια διαλυμενη σε 20μλ νερακι χλιαρο
2κς γαλα σκονη
1κγ ψιλλιουμ
1κγ κονζακ
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι μεχρι να γινει μια ζυμη. Αν κανει μπιλακια μπιλακια βαλτε σταγονα σταγονα νερακι.
Αλειψτε τα χερακια σας με λαδακι κ απλωστε την σε ταψι. Ψηνουμε 8-10 λεπτα μονη της κ μετα βαζουμε υλικα απο πανω

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μαρμελαδα κολοκυθα


500γρ τριμμενη κολοκυθα 10κς γλυκαντικο Βανιλια κανελα πορτοκαλι απο αρωματα Βαζουμε την κολοκυθα σε κατσαρολα κ γεμιζουμε με νερο μεχρι πανω βαζουμε κ τα υπολοιπα υλικα κ αφηνουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να πιει ολο το νερακι

Μπορουμε να αλλαξουμε γευση αμα προσθεσουμε ενα φακελακι μπολερο

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Πραλινες με αρωμα καφε


250γρ γαλα σκονη ή 150γρ γαλα σκονη κ 100 μιξ 100μλ νερο μπορει κ πιο πολυ αν βαλουμε μιξ 1κς κονζακ 10κς γλυκαντικο 3κγ νες καφε 1κγ κακαο 1κς λαδι Αρωματα κατα βουληση. Εγω εβαλα βανιλια ρουμι πορτοκαλι. Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι εκτος του κακαο. Χωριζουμε στα δυο το μειγμα κ στο ενα βαζουμε κακαο.αφηνουμε 30λεπτακια στο ψυγειο κ μετα πλαθουμε μπαλακια!!! Αν εχουμε φρουι γλεστε (συνταγη στα αρχεια) μπορουμε να βαλουμε μεσα θα απογειωθουν.βγαινουν 20 περιπου σοκολατακια


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Quiche lorraine


Ζυμη: 2 αυγα 60γρ μιξ 1κς ψιλλιουμ 1κγ κονζακ 3κς γαλα 1 πρεζα αλατι 1/3 κγ γλυκαντικο Παπρικα ριγανη πιπερι 1φακελακι μαγια Μισο φακελακι μπεικιν 5-6 κς νερο Ανακατευουμε ολα μαζι μεχρι να γινει μια ζυμουλα.αφηνουμε μιση ωρα να φουσκωσει κ μετα με τα χερακια μας αλλειμενα λαδι την απλωνουμε στην φορμα. Κανουμε τρυπες παντου με πιρουνι. Ψηνουμε 25 λεπτα στους 160 βαθμους.
Γεμιση: 400γρ κοτοπουλο βρασμενο ή ψηνενο ξεψαχνισμενο Απακι ή μπεικον Χοιρινη απαχη μπριζολα Ζεμυθα Κασερι σπιτικο ή αρλα Σαλτσα blue cheese Μουσταρδα Αλατι πιπερι σκορδο παπρικα κρεμμυδι αφυδατωνενο Τα περναμε απο αντικολλητικο τα αλλαντικα κ το κοτοπουλο να νοστιμησει. Μετα βαζουμε κ τα υπολοιπα εκτος απο το κασερι. Προσθετουμε την μπεσαμελ το μισο κασερι μεσα.Mπεσαμελ: 200γρ γιαουρτι 0% 1αυγο 60μλ γαλα 0% Μοσχοκαρυδο Αλατι πιπερι Χτυπαμε ολα μαζι.Βγαζουμε την ζυμη κ την γυρναμε αναποδα κ βαζουμε την γεμιση απο πανω. Κ τριβουμε το κασερι κ ψηνουμε 30λεπτακια στους 160. Ετοιμοοοοοοο

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Marshmallows


Marshmallows με γευση φραουλα!!! Αμερικανικα ζαχαρωτα... Εκπληκτικα κ πανευκολα 30γρ ζελατινη σκονη Μπολερο φραουλα ή οτι γευση θελετε Χρωμα ζαχαροπλαστικης Βανιλια 118μλ κρυο νερο 235μλ ζεστο νερο 3κς γλυκαντικο Βαζουμ στον καδο του μιξερ το κρυο νερο κ την ζελατινη. Σε μια κατσαρολα βαζουμε ολα τα υπολοιπα.μολις παρει μια βραση ανοιγουνε το μιξερ κ ριχνουμε το καυτο μειγμα σιγα σιγα πανω στο νερο με την ζελατινη. Χτυπαμε μεχρι να γινει ενα σφιχτο μειγμα που στεκεται. Περιπου 20-30 λεπτα. Τοτε απλωνουμε σε ταψακι με μεμβρανη παγωνουμε μια ωρα κ μετα κοβουμε κομματακια! Αποθηκευουμε στο ψυγειο... Ετοιμα λοιπον τα ζαχαρωτακια μας

Λευκο τυρι

Συνταγη απο Ρουμανικο site! 750gr γιουρτι 0% 5 ζελατινες 1 πρεζα αλατι 30μλ γαλα Ενα τουλι Σουρωτηρι Ανακατευουμε το γιαουρτι με αλατακι κ το βαζουμε στο τουλι κ επειτα στο σουρωτηρι με μπολ απο κατω στο ψυγειο για 48 ωρες μεχρι να βγαλει τα ζουμακια του. 2 μερες μετα βγαζουμε το τυρι μας πλεον να ερθει σε θερμοκρεσια δωματιου 1ωρα. μουλιαζουμε την ζελατινη σε κρυο νερο. Επειτα βαζουμε την ζελατινη σε ζεστο γαλα. Κ μετα ενσωματωνουμε στο τυρακι μας! Τυλιγουμε ενα μπολ ή ταπερ με μεμβρανη βαζω το μειγμα κ αφηνω στο ψυγειο 3 ωρες να πηξει. Μπορουμε να βαλουμε μπαχαρικα μεσα.... Καλη ορεξη

Φρουι γλασσε


Φρουι γλασσε λεμονι κ πορτοκαλι Ξεφλουδιζουμε πορτοκαλια ή λεμονια χωρις πολυ λευκο γτ πικριζει.κοβουμε κομματακια κ βαζουμε σε κατσαρολα με νερο για να φυγει η πικριλα. Βραζουμε 15λεπτα. Τα στραγγιζουμε καλα κ βαζουμε 500μλ νερο κ 10κς γλυκαντικο κ μια βανιλια. Μαγειρευουμε μεχρι μα πιουνε ολο το νερα