Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ταρτα με βαση κεικ


Τα ταν!!!!! Γλυκακι μωρε...
Συνταγη για την βαση:
4 αυγα
4κς πιτουρο βρωμης
4κς πρωτεινη γαλακτος
2κς πρωτεινη σογιας
10κς γλυκαντικο
Ξυσμα πορτοκαλι
Αρωμα βανιλλια πορτοκαλι
Λιγη κανελλα
1κγ νες
4κς γιαουρτι 0%
1σφινακι γαλα 0%
2κς μιξ
1κς μπεικιν
Χτυπαμε τα ασπραδια κ μετα προσθετουμε ενα ενα ολα τα υλικα!
Ψηνουμε στους 160 για 12-15 λεπτακι αναλογα σε τι φορμα θα το βαλουμε!
Αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα. Βγαινει μια αφρατη βαση σαν κεικ!

Κρεμα ζαχαροπλαστικης
400μλ γαλα 0%
1κς κακαο
1κγ λαδι
Βανιλλια
Αρωμα πορτοκαλι
Λιγο αρωμα ρουμι
1 κροκο
6κς γλυκαντικο
1κγ κομμι γκουαρ ή κονζακ
1κς μιξ
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολακι εκτος απο τον κροκο το μιξ κ το γκουαρ.
Ανακατευουμε με συρμα μεχρι να ζεσταθει το γαλα. Μολις ζεσταθει κοσκινιζουμε το γκουαρ με το μιξ μεσα. Ανακατευουμε καλα να μην κανει κομπακια.
Αποσυρουμε απο την φωτια κ ριχνουμε μεσα τον κροκο κ χτυπαμε για 5 λεπτακια γρηγορα.
Αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Μετα το ριχνουμε πανω απο την βαση.
Φτιαχνουμε αν θελουμε κ λευκη σοκολατα κ περιχυνουμε 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου