Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Ρυζογαλο

1 λιτρο 
γαλα ενα πακετο σιρατακι ρυζι
 6κς πιτουρο βρωμης 
ζαχαρινη βανιλια πορτοκαλι κανελλα 
 1κς γκουαρ γκαμ για να πηξει 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ταρτα με βαση κεικ


Τα ταν!!!!! Γλυκακι μωρε...
Συνταγη για την βαση:
4 αυγα
4κς πιτουρο βρωμης
4κς πρωτεινη γαλακτος
2κς πρωτεινη σογιας
10κς γλυκαντικο
Ξυσμα πορτοκαλι
Αρωμα βανιλλια πορτοκαλι
Λιγη κανελλα
1κγ νες
4κς γιαουρτι 0%
1σφινακι γαλα 0%
2κς μιξ
1κς μπεικιν
Χτυπαμε τα ασπραδια κ μετα προσθετουμε ενα ενα ολα τα υλικα!
Ψηνουμε στους 160 για 12-15 λεπτακι αναλογα σε τι φορμα θα το βαλουμε!
Αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα. Βγαινει μια αφρατη βαση σαν κεικ!

Κρεμα ζαχαροπλαστικης
400μλ γαλα 0%
1κς κακαο
1κγ λαδι
Βανιλλια
Αρωμα πορτοκαλι
Λιγο αρωμα ρουμι
1 κροκο
6κς γλυκαντικο
1κγ κομμι γκουαρ ή κονζακ
1κς μιξ
Βαζουμε ολα τα υλικα σε κατσαρολακι εκτος απο τον κροκο το μιξ κ το γκουαρ.
Ανακατευουμε με συρμα μεχρι να ζεσταθει το γαλα. Μολις ζεσταθει κοσκινιζουμε το γκουαρ με το μιξ μεσα. Ανακατευουμε καλα να μην κανει κομπακια.
Αποσυρουμε απο την φωτια κ ριχνουμε μεσα τον κροκο κ χτυπαμε για 5 λεπτακια γρηγορα.
Αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Μετα το ριχνουμε πανω απο την βαση.
Φτιαχνουμε αν θελουμε κ λευκη σοκολατα κ περιχυνουμε 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Πραλινες φρουι γλασσε

ετοιμαστε πρωτα τα φρουι γλασσε πορτοκαλι,συνταγη στα αρχεια!!!!!!!!
6κς γαλα σκονη ή σκονη πρωτεινης ή μισο μισο
3κς κακαο 1% κ μετα κ αλλο για κοσκινισμα
2 κροκους
1κς γιαουρτι τοταλ 0%
αρωμα βανιλια κ ρουμι
4-5κς γλυκαντικο
1/2κς κονζακ
φρουι γλασσε οσο θελουμε
Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι αν ειναι πολυ πυκνο-πηχτο βαζουμε λιγο γαλα υγρο. Βαζουμε στο ψυγειο 1 ωρα να παγωσει καλα το μειγμα.
Περνουμε με κουταλακι μειγμα κ με λαδομενα χερακια πλαθουμε μπαλακια μικρα.
Κοσκινιζουμε κακαο απο πανω κ ειναι ετοιμα....


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.


Εκλερ

Εκλερ Σουδακια 100μλ νερο 150'μλ γαλα 50γρ μιξ 1κς γεματι ψυλλιουμ 4κς γλυκαντικο Αρωμα βουτυρο Βανιλια 4 αυγα μικρα ή 3 μεσαια 1κγ λαδι
Κρεμα ζαχαροπλαστικης 500μλ γαλα 6-7 κρ γλυκαντικο Αρωμα βανιλια πορτοκαλι 2κς μιξ ή κορν φλαουερ 1κγ κονζακ 1 κροκοΒραζουμε το νερο το γαλα με το γλυκαντικο κ επειτα προσθετουμε ολα τα υλικα εκτος απο τα αυγα.μονο μιας ριχνουμε τις σκονες κ χτυπαμε γρηγορα με συρμα. Γινεται μια μαζε οπως τα κανονικα σου. Αποσυρουμε απο την φωτια. Αφηνουμε να κρυωσει λιγο η ζυμη κ μετα τηβ χτυπαμε με το μιξερ κ προσθετουμε ενα ενα τα αυγα. Εχουμε μια κολλωδη ζυμουλα. Την βαζουμε σε κορνε κ κανουμε σου. Αν δεν εχουμε κορνε βαζουμε σε σακουλα. Ψηνουμε 13 λεπτα στους 160 βαθμους αντιστασεις.

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μελομακαρονα

Μελομακαρονα 2 αυγα 4κς γιαουρτι 2κς πιτουρο 3κς λιναροσπορο 3κς πρωτεινη σογιας ή αλλη πρωτεινη 4-5 κς μιξ 7κς γλυκαντικο Κανελλα γαρυφαλλο κυμινο βανιλια πορτοκαλι Μισο φλυτζανι χυμο πορτοκαλι για γ φαση ή μπολερο πορτοκαλι για β 1κγ σοδα Αρωμα καρυδι Ξυσμα πορτοκαλι 2κς ινες μπαμπου ή γαλα σκονη 2κς ελαιολαδο 2κς ψυλλιουμ Τα ανακατευουμε ολα μαζι! Προσθετουμε λιγο λιγο νερακι για να γινει μια ζυμουλα. Πλαθουμε κ ψηνουμε 160 για 30-40 λεπτα!
Σιροπι Κομματια φλουδας πορτοκαλι Βανιλια κανελλα γαρυφαλλο αρωμα καρυδι κ μελι 2 φλυτζανια νερο 1κς λιναροσπορο 6κς γλυκαντικο Βραζουμε μεχρι να γινει ενα δεμμενο σιροπακι! Βγαινει πηχτο λογο λιναροσπορου!Περιχυνουμε τα ζεστα μελομακαρονα με χλιαρο σιροπι. Κ τα αφηνουμε αρκετες ωρες!Αν θελουμε βαζουμε κ ντουκανονουτελα τα απογειωνει!!!  

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Νουτελα 2 η ΤΡΟΜΕΡΗ

Καινουργια νουτελλα!!!! 12κς γαλα σκονη 3κς μιξ 10κς γλυκαντικο αρωματα βανιλια ρουμι αμυγδαλο 2κς κακαο 1φλυτζανακι καφε γαλα 1φλυτζανακι καφε νερο!!!!!!

Φωτογραφία της Ελευθερία Αντώνογλου.

Μηλοπιτα Γ ΦΑΣΗ

4 αυγα
6κς πιτουρο βρωμης
2κς ασπραδι σκονη
200γρ γιαουρτι 0%
7κς στεβια
αρωμα βανιλια βουτυρο
ξυσμα πορτοκαλι
κανελα μαχλεπι γαρυφαλλο
60γρ μιξ
1κσ ψυλλιο 
1φλυτζανι ελληνικου υργη σοδα
1κσ κονζακ 
3μηλα koμμενα
4κσ στεβια
βανιλια κανελλα γαρυφαλλο χτυπαμε ολα τα υλικα του κεικ μαζι.σε ενα κατσαρολακι μαγειρευουμε τα μηλα με την στεβια κ τα μυρωδικα μεχρι να μαλακωσουν. περιμενουμε να κρυωσουν τα μηλα κ μετα ενσωματωνουμε με τα το μειγμα κεικ. Ψηνουμε στουσ 160 αντιστασεισ 30-35 λεπτακια. αφου κρυωσει κανουμε ενα σιροπακι κ περιχυνουμε την μηλοπιτα.


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κεικ λεμονι με γεμιση τυριου

Κεικ λεμονι χωρις μιξ με πιτουρο γεμισμενο με κρεμα τυριου!!!!!
Κεικ:
3 αυγα
2 ασπραδια
6κς πιτουρο σιταριου 
1κγ κονζακ
100γρ γιαουρτι
10κς γλυκαντικο
Ξυσμα λεμονιου
2 αρωματακια λεμονι ή μισο λεμονι
Βανιλια
1 φακελακι μαγια
1κς μπεικιν
1 φλυτζανακι του ελληνικου υγρη σοδα
4κς γαλα σκονη!
Κρεμα:
200γρ cottage
100γρ γιαουρτι
6 κς γλυκαντικο
Βανιλια
100μλ γαλα 0%
3 ζελατινες
Μουλιαζουμε τις ζελατινες κ χτυπαμε το τυρι με το γιαουρτι τα αρωματα κ το γλυκαντικο στο μουλτι. Ζεστενουμε το γαλα λιωνουμε μεσα τις ζελατινες κ βαζουμε στο μουλτι μαζι με το τυρακι κ χτυπαμε. Βαζουμε ψυγειο να παγωσει.
Χτυπαμε τα αυγα μαρεγγα κ μετα προσθετουμε ενα ενα τα υλικα!!! Ψηνουμε 15-20 λεπτα στους 160. Βγαινει ζουμερο
Κοβουμε στη μεση γεμιζουμε με την κρεμα κ βαζουμε παλι ψυγειο 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ζουμερο κεικ γεμιστο

Κεικ ζουμερο για μια μερα!!!!!!
3 αυγα 6κςγαλα σκονη 3κς μιξ 2κς πιτουρο 1κς σιταρι 1φακελακι μπεικιν 1/2 φακελακι μαγια Βανιλια Αρωμα πορτοκαλι ή ξυσμα 6κς γλυκαντικο 1κς κονζακ 1κγ ψιλλιουμ προεραιτικα 3κς νερακι Τα χτυπαμε ολα μαζι στο μιξερ. 15-16 λεπτακια αναλογα τον φουρνο στους 170 μεχρι να ροδισει. Το αφηνουμε να κρυωσει κοβουμε στην μεση κ γεμιζουμε με νουτελα!!!!
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.


Μπουρεκακια

Μπουρεκακια απιστευτα σαν κανονικα!!! Σοκ κ δεος 3 αυγα 90μλ γαλα 1κς γλουτενη Αλατι 1κς μπεικιν 1 φακελακι μεγια διαλυμενη σε χλιαρο νερο 11 γεματες κουταλιες σουπας μιξ 1κγ κονζακ 2κς ψυλλιουμ 2κς ασπραδι 50γρ πρωτεινη 3κς γαλα σκονη 3κς τυρι βουλγαρικο ή κρεμα 1κγ γκουαρα γκαμ Χτυπαμε ολαααα τα υλικα μαζι με την σειρα. Θα παρουμε μια θρυματισμενη ζυμη κ προσθετουμε νερακι λιγο λιγο μεχρι να ενωθει η ζυμη. Αφηνουμε 30 λεπτα να ξεκουραστει κ να φουσκωσει. Αλλειφουμε λαδι σε μια λαδοκολλα βαζουμε ζυμη βαζουμ αλλη μια λαδωμενη λαδοκολλα απο πανω κ ανοιγουμε φυλλο! Γεμιζουμε με οτι θελουμε. Αλλειφουμε με κροκο χτυπημενο με λιγο γαλα. Ψηνουμε 15 λεπτα στους 160
Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σοκολατακια με φραουλα Γ ΦΑΣΗ

6κσ γαλα σκονη
6κσ γλυκαντικο
2κσ μιξ
1 φλυζανακι ελληνικου γαλα
αρωμα βανιλια
αρωμα λευκησ σοκολατας
φραουλεσ κομμενεσ μικρα κομματακια
σε φορμακια για σοκολατα βαζουμε κομματακια φραουλασ, ανακατευουμε τα υλικα για τα σοκολατακια κ περιχυνουμε τα κομματια φραουλασ.βαζουμε καταψυξη πριν τα καταναλωσουμε αφηουμε 3-4 λεπτα να μαλακωσουν.
μπορουμε να προσθεσουμε κ κακαο στο μειγμα

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σουβλακοπιτες Γ ΦΑΣΗ

Σουβλακοπιτες ολικης!!!!!! Γ φαση 
Aπιστευτες αφρατες νοστιμες σουβλακοπιτες! Οτι πιο ωραιο εχω φαει... Απαπαπαπα 
Η δοση βγαζει 7-8 πιτες! 
Υλικα: 
120γρ αλευρι ολικης 
50γρ μιξ
1 γιαουρτι
Μισο φακελακι μαγια
Μισο φακελακι μπεικιν
Αλατι πιπερι
1κς ελαιολαδο
Νερακι χλιαρο μεχρι μα παρουμε μια ζυμη που δεν κολλαει στα χερια!
Ζυμωνουμε καλα κ τυλιγουμε σε μεμβρανη για μιση ωρα τουλαχιστον στο ψυγειο!
Χωριζουμε σε μπαλακια κ πλαθουμε πιτες. Ψηνουμε σε λαδωμενο αντικολλητικο!


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Tυροκουλουρα

ζυμη:
120γρ αλευρι ολικης
60γρ μιξ
1κς ξυδι λευκο
μια πρεζα αλατι
χλιαρο νερακι μεχρι να αποκτησουμε ζυμη
γτιαχνουμε γεμιση με τυρακι κ οτι αλλο θελουμε εγω εβαλα διαφορα τυρακια κ λιγο πρασσο. να μην ειναι υγρη η ζυμη.βαζουμε μια κς μιξ μεσα να απορροφησει τα υγρα απο τα τυρακια.
Ανοιγουμε την ζυμη σε ορθογωνιο βαζουμε γεμιση κ τυλιζουμε σε μπαστουνι.
Ψηνουμε μεχρι να ροδισουν. Αν βγαλουν ζουμακια απλα ψηνουμε κ απο την αλλη πλευρα λιγο

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Σπανακοτυροπιτα Γ ΦΑΣΗ

Τραγανο φυλλο σπανακοτυροπιτας!!!! Φυσικα με ολικης αλεσης κ μιξ!!!!! Αχχχχχ αχχχχ αγαπω σπανακοπιτα κ επιτελους μπορουμε να φαμε Υλικα: -160γρ αλευρι ολικης την ημερα επιτρεπεται 40γρ αντι για δυο φετες ψωμι -40γρ μιξ -μια πρεζα αλατι κ πιπερι -1κς ξυλι λευκο -1κς ελαιολαδο -χλιαρο νερακι μεχρι να γινει ζυμη περιπου 160μλ μου πηρε εμενα Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι. Ξεκουραζουμε την ζυμη μας. Χωριζουμε στα δυο κ ανοιγουνε φυλλο πασπαλιζοντας με λιγο αλευρι. Ενα κατω γεμιση ενα πανω. Με πινελο γυαλιζω λιγο με ελαιολαδο το πανω φυλλο κ το ταψι κατω!!!! Ψησιμο 35-45 λεπτα στους 160 μεχρι να ροδισει

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κρεπες με κορν φλαουερ

Κρεπες κολαση!!!!! 
Συνταγη 
2 αυγα 
1κς μιξ 
1κγ κορν φλαουερ 
2κς πρωτεινη σογιας
1κγ μπεικιν
1κγ αλατι
Γαλα μεχρι να γινει χυλος


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Ζεστη κρεμουλα

Ζεστη κρεμουλα!!!! 
600μλ γαλα 
200μλ νερο 
6κς πιτουρο βρωμης 
Αρωμα βανιλλια
Αρωμα τσουρεκι  

Μαχλεπι 
Ξυσμα πορτοκαλιου
Κανελλα
6-7κς γλυκαντικο
1κς γεματη μιξ ισως κ 2
Βαζω ολα τα υλικα μαζι εκτος του μιξ κ ανακατευω.
Μολις παρει μια βραση βαζουμε το μιξ κ ανακατευουμε. Κλεινουμε το ματι χωριζουμε στα 3 κ τρωμε η ζεστη ή κρυα! Εμενα μαρεσει ζεστουλα 


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Το απολυτο ΚΕΙΚ

Οτι καλυτερο εχω φαει σε κεικ. Ζουμερο γευστικο μοσχομυριστο!!!!! Μυρισε ολο το σπιτι μπαχαρια... Μου θυμησε χριστουγεννα στην μαμα μου! Πρεπει να το κανετε οπωσδηποτε.
Συνταγη:
6 αυγα χωρισμενα
300γρ γιαουρτι 0%
1φακελακι μπεικιν 
Βανιλλια
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
1κς μαχλεπι
Μια πρεζα γαρυφαλλο
2κς κανελλα
1κγ ρουμι
12κς γλυκαντικο
2κς λιναροσπορος
7κς μιξ
6κς πρωτεινη σογιας
4κς γαλα σκονη
1κς μπολερο πορτοκαλι διαλυμμενο σε 80μλ νερο
1πρεζα αλατι
1κγ ξυδι
Χτυπαμε τα ασπραδια με το ξυδι κ το αλατι σε σφιχτη μαρεγγα. Προσθετουμε τους κροκους εναν εναν σε χαμηλη ταχυτητα. Μετα της σκονες κ το γιαουρτι. Βαζουμε αρωματα ξυσμα κ μπεικιν. Ανακατευουμε καλα απαλα με μαριζ.
Βαζουμε σε μακροστενη φορμα κ ψηνουμε 35 λεπτακια στους 150. Τσεκαρουμε με οδοντογλυφιδα. Βγαζουμε κ το αφηνουμε να κρυωσει σε σχαρα για να στραγγιξει καλα κ να μεινει ζουμερο!!!!!!!
Απο πανω εκανα μια δοση νουτελλας 2, (στα αρχεια) λιγο πιο σφιχτη κ την απλωσα!!!!!! Η κολαση η ιδιαααα


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Κρεπες οι τελειες

Κρεπες για 3 μερες χωρις πιτουρο!!!! 9 κρεπες
4αυγα με λιγο ξυδι
3κς πρωτεινη σογιας 
2κς μιξ 
2κς πιτουρο σιταριου 
4κς γλυκαντικο
Βανιλια
Ξυσμα πορτοκαλι
Μαχλεπι
3σταγονες ρουμι
3σφινακια σοδα
1 σφινακι νερο
Τα χτυπαμε ολα μαζι στο μιξερ να παρουμε ενα χυλο! 


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou. Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

ΚΟΤΟΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

600γρ κιμα
1μικρο κρεμμυδι
Μισο πρασσο 

Μαιντανο
1μετριο καροτο
1μεγαλη κουταλια σουπας γιαουρτι
1κγ μουσταρδα
1 αυγο
Τριμμενο ψωμακι απο τα πλαθω ψωμακια 

Ζυμωνω καλα κ αφηνω στο ψυγειο 2-3 ωρες να σφιξουν 

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΛΟΚΥΘΑ

500γρ κολοκυθα κομματακια
5κα γλυκαντικο
1φακελακι μπολερο οτι γευση θες 

10σταγονες λεμονι
Βανιλια
2 κουπες νερο
Βραζεις μεχρι νε σωθει το νερακι 


Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΚΑΦΕ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Σοκολατοπιτα με μπαλα απο νουτελλα για κολασμενη απολαυση!!!!!!!!! Παναγιααααααααααα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ!!!!!
Συνταγη:
4αυγα
200γρ γιαουρτι 0%
10κς γλυκαντικο 
Ξυσμα απο ενα πορτοκαλι
2κγ κακαο
6κς πιτουρο βρωμης
3κς πιτουρο σιταριου
2κς πρωτεινη σογιας
2κς πρωτεινη γαλακτος
1κς νες
αρωμα ρουμι βανιλια βουτυρο
1 φακελακι μπεικιν
1φλυτζανακι του ελληνικου καφε σοδα
Σιροπι:
1φλυτζανι νερο
5κς γλυκαντικο
Βανιλια
1κγ νες
Φλουδα απο πορτοκαλι
Χτυπαμε ολα τα υλικα της σοκολατοπιτας μαζι κ τα βαζουμε σε μια στρογγυλη βαση κ ψηνουμε 15λεπτακια! Βγαζουμε βαζουμε σε σχαρα κ αφηνουμε να κρυωσει καλα!
Βραζουμε ολα τα υλικα για το σιροπι
Περιχυνουμε την κρυα σοκολατοπιτα με ζεστο σιροπι 



Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Cheesecake Γ ΦΑΣΗ

Cheesecake strawberry!!!!!!!!!! Γ φαση 
Mπισκοτα: 
2αυγα 
4κς πιτουρο 
2κς σιταρι 
3κς μιξ
2κς τυρι κρεμα
2κς γιαουρτι 0%
3κς γλυκαντικο
2κς ασπραδι
Αρωμα πορτοκαλι
Κανελα
Αρωμα βουτυρο
Μαχλεπι
Χτυπαμε ολα τα υλικα μαζι στο μιξερ. Περνουμε ενα ζυμαρακι αν ειναι σκληρο βαζουμε λιγο νερακι αν ειναι μαλακη βαζουμε λιγο μιξ.
Ψηνουμε στους 160 για 10 λεπτακια μεχρι να γινουν τραγανα. Τα αφηνουμε να κρυωσουν να σκληρυνουν κ τα διαλυουμε στο μουλτι οχι τελειως σκονη. Τα ανακατευουμε με γαλα κανελα κ γλυκαντικο κ απλωνουμε στη φορμα μας!
Κρεμα τυριου:
2 συσκευασιες κρεμα τυριου
Ενα φλυτζανι ελληνικου γαλα 0%
6-7 κς γλυκαντικο
Μισο λεμονι 



Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Μαρμελαδα φραουλα Γ φαση

500γρ φραουλες
μισο λεμονι
2 βανιλιες
10κσ γλυκαντικο
βαζουμε ολα τα υλικα σε ενα κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια κ βραζουμε μεχει να μαλακωσουν οι φραουλεσ κ να δεσει η μαρμελαδα.αν δεν δεσει βαζουμε λιγο κομμι γκουαρ

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.