Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Σουφλε σοκολατας


Βαση: 3 αυγα 7κς γλυκαντικο Αρωμα βανιλια ρουμι καραμελα 1κγ νες καφε 2κς πιτουρο ή μιξ 1κς πιτουρο σιταριου 3κς γαλα σκονη 2κς κακαο 2κγ μπεικιν 1 πρεζα αλατι 100μλ γαλα 0%
Κρεμα: 400μλ γαλα 0% 8κς γλυκαντικο Αρωμα βανιλια φουντουκι 4φυλλα ζελατινης 1κς κονζακΦτιαχνουμε πρωτα την κρεμα γιατι πρεπει να κρυωσει. Βαζουμε το γαλα με τα αρωματα κ το γλυκαντικο να παρουν βραση. Μολις βρασει βαζουμε τα μουλιασμενα φυλλα ζελατινης κ το κονζακ κ ανακατευουμε συνεχεια να μην σβολιασει. Μολις πηξει το αποσυρουμε κ το αφηνουμε να κρυωσει καλα κ να πηξει τελειως στο ψυγειο.Μολις παγωσει κ πηξει η κρεμα ξεκιναμε να κανουμε τα σουφλεδακια μας. Κανουμε τα ασπραδια μαρεγγα σφιχτη κ τα υπολοιπα υλικα τα χτυπαμε μαζι. Μετα ενσωματωνουμε τα δυο μειγματα απαλα με μια μαριζ.Περνουμε τα φορμακια μας αν δεν ειναι απο σιλικονη λαδωνουμε. Βαζουμε 2κς μειγμα σε καθε φορμακι κ ψηνουμε για 5 λεπτακια στους 160 αντιστασεις. Βγαζουμε κανουμε απαλα ενα βαθουλωμα στην ζυμη πιεζοντας προς τις ακρες την ζυμουλα κ βαζουμε 4-5κγ κρεμα. Ψηνουμε αλλα 5 λεπτακια: βγαζουμε παλι κ βαζουμε το υπολοιπο μειγμα ζυμης κ ψηνουμε 15-20 λεπτακια!!! Να τηρηθουν οι χρονοι.... Καλη ορεξηηηηη

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου