Μερικες συνταγες για α φαση
1) Τσουρεκι χωρις πιτουρο Τσουρεκακι πεντανοστιμο κ αφρατο φουλ στη πρωτεινη. 3 αυγα, 5κς γλυκαντικο, 1κς γαλα, 1κς προτιφαρ, μοσχοκαρυδο,κακουλε,μαχλεπι,κανελα,βανιλia,πορτοκαλι, 5-6 κουταλιες σουπας γαλα,1κς μπεικιν!!!!! Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα με μερικες σταγονες λεμονι, σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα.Μολις γινει η μαρεγκα ενσωματωνουμε την κρεμα απο τους κροκους με μια μαριζ απαλα! Βαζω σε φορμα σιλικονης κ ψηνω 12-15 λεπτα. Αφηνω να κρυωσει κ μετα κοβω
.2)κρεπα φουρνου 2αυγα με μερικεσ σταγονες ξυδι 100γρ γιαουρτι 2κσ γαλα σκονη 2κς ασπραδι σκονη Αρωμα βανιλια πορτοκαλι 6κς γλυκαντικο Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι καλα κ ψηνουμε 10 λεπτα στους 160.
3)Μαρμελαδα μπολερο 2 φλιτζανι νερο 1 φακελακι μπολερο οτι γευση θελουμε βανιλια 4ζελατινες βραζουμε το ενα φλυτζανι νερο,μουλιαζουμε τις ζελατινες και της προσθετουμε να λιωσουν. προσθετουμε κ το μπολερο κ την βανιλια ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν. Προσθετουμε κ το κρυο κ αποσυρουμε απο την φωτια. Βαζουμε σε βαζακι κ αφηνουμε να κρυωσει κ μετα ψυγειο.
4)Μαρμελαδα goji berry 5κς γκοτζι 450μλ νερο 5φυλλα ζελατινης 5κς γλυκαντικο μισο λεμονι 1κς μπολερο φραουλα βανιλια Βαζουμε τα γκοτζι στο νερο κ τα αφηνουμε 20λεπτακια να μουλιασουν. Μετα προσθετουμε ολα τα υλικα εκτος απο την ζελατινη και τα βαζουμε να βρασουν σε χαμηλη φωτια. Μολισ τα γκοτζι μαλακωσουν εντελως βαζουμε τα φυλλα ζελατινησ αφου τα εχουμε μουλιασει. Αφηνουμε να κρυωσει κ βαζουμε ψυγειο
5) ψωμακι στα μικροκυμματα 1 αυγο μερικες σταγονες ξυδι 1κς γιαουρτι μισο κουταλακι μπεικιν 2κς γαλα σκονη 1κς ασπραδι σκονη αλατι πιπερι παπρικα το ημερισιο πιτουρο μας αρωμα βουτυρο Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα κ χωριζουμε σε δυο μπολακια η κουπα κ ψηνουμε στο πιο δυνατο για 3 λεπτακια
6) Κεικ στα μικροκυμματα 1 αυγο μερικες σταγονες ξυδι 1κς γιαουρτι μισο κουταλακι μπεικιν 2κς γαλα σκονη 1κς ασπραδι σκονη 2κσ γλυκαντικο Αρωμα βανιλια πορτοκαλι ή λεμονι το ημερισιο πιτουρο μας αρωμα βουτυρο Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα κ χωριζουμε σε δυο μπολακια η κουπα κ ψηνουμε στο πιο δυνατο για 3 λεπτακια
7)ρυζογαλο 700μλ γαλα 0% 100 μλ νερο 1πακετο ρυζι shirataki 2κγ κονζακ βανιλια ξυσμα πορτοκαλι 10κς γλυκαντικο κανελα Βαζουμε σε κατσαρολακι τα αρωματα το γαλα το νερο κ το γλυκαντικο. Ξεπλενουμε καλα το ρυζι κ το βαζουμε κ αυτο μεσα μαζι με λιγη κανελα κ την βανιλια. Μολις αρχιζει να βραζει βαζουμε κοσκινιστα το κονζακ κ ανακατευουμε 2-3 λεπτακια κ αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Εγω το τρωω κ ζεστο
8)κρεπες
1.5 κουταλιά της σούπας βρώμη 1 ασπράδι αυγού 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 0% 1 βανίλια 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρίνη Λίγο κανέλαΑνακατεύουμε όλο το μείγμα μαζί να γίνει ένας χυλός, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές
9) Πανακοτα
1 λίτρο φρέσκο γάλα 0% 10 κ.σ. ζαχαρίνη 8 φύλλα ζελατίνη ξύσμα από 1 πορτοκαλι βανιλια Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ για 1- 2 λεπτά να μαλακώσει Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τη ζαχαρίνη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράσει το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά να λιωσουν τα φυλλα και μοιραζουμε σε μπολακια κ αφηνουμε να κρυωσει
1) Τσουρεκι χωρις πιτουρο Τσουρεκακι πεντανοστιμο κ αφρατο φουλ στη πρωτεινη. 3 αυγα, 5κς γλυκαντικο, 1κς γαλα, 1κς προτιφαρ, μοσχοκαρυδο,κακουλε,μαχλεπι,κανελα,βανιλia,πορτοκαλι, 5-6 κουταλιες σουπας γαλα,1κς μπεικιν!!!!! Χτυπαμε τα ασπραδια σε μαρεγκα με μερικες σταγονες λεμονι, σε ενα αλλο μπολ ανακατευουμε ολα τα υπολοιπα.Μολις γινει η μαρεγκα ενσωματωνουμε την κρεμα απο τους κροκους με μια μαριζ απαλα! Βαζω σε φορμα σιλικονης κ ψηνω 12-15 λεπτα. Αφηνω να κρυωσει κ μετα κοβω
.2)κρεπα φουρνου 2αυγα με μερικεσ σταγονες ξυδι 100γρ γιαουρτι 2κσ γαλα σκονη 2κς ασπραδι σκονη Αρωμα βανιλια πορτοκαλι 6κς γλυκαντικο Ανακατευουμε ολα τα υλικα μαζι καλα κ ψηνουμε 10 λεπτα στους 160.
3)Μαρμελαδα μπολερο 2 φλιτζανι νερο 1 φακελακι μπολερο οτι γευση θελουμε βανιλια 4ζελατινες βραζουμε το ενα φλυτζανι νερο,μουλιαζουμε τις ζελατινες και της προσθετουμε να λιωσουν. προσθετουμε κ το μπολερο κ την βανιλια ανακατευουμε μεχρι να λιωσουν. Προσθετουμε κ το κρυο κ αποσυρουμε απο την φωτια. Βαζουμε σε βαζακι κ αφηνουμε να κρυωσει κ μετα ψυγειο.
4)Μαρμελαδα goji berry 5κς γκοτζι 450μλ νερο 5φυλλα ζελατινης 5κς γλυκαντικο μισο λεμονι 1κς μπολερο φραουλα βανιλια Βαζουμε τα γκοτζι στο νερο κ τα αφηνουμε 20λεπτακια να μουλιασουν. Μετα προσθετουμε ολα τα υλικα εκτος απο την ζελατινη και τα βαζουμε να βρασουν σε χαμηλη φωτια. Μολισ τα γκοτζι μαλακωσουν εντελως βαζουμε τα φυλλα ζελατινησ αφου τα εχουμε μουλιασει. Αφηνουμε να κρυωσει κ βαζουμε ψυγειο
5) ψωμακι στα μικροκυμματα 1 αυγο μερικες σταγονες ξυδι 1κς γιαουρτι μισο κουταλακι μπεικιν 2κς γαλα σκονη 1κς ασπραδι σκονη αλατι πιπερι παπρικα το ημερισιο πιτουρο μας αρωμα βουτυρο Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα κ χωριζουμε σε δυο μπολακια η κουπα κ ψηνουμε στο πιο δυνατο για 3 λεπτακια
6) Κεικ στα μικροκυμματα 1 αυγο μερικες σταγονες ξυδι 1κς γιαουρτι μισο κουταλακι μπεικιν 2κς γαλα σκονη 1κς ασπραδι σκονη 2κσ γλυκαντικο Αρωμα βανιλια πορτοκαλι ή λεμονι το ημερισιο πιτουρο μας αρωμα βουτυρο Χτυπαμε ολα μαζι τα υλικα κ χωριζουμε σε δυο μπολακια η κουπα κ ψηνουμε στο πιο δυνατο για 3 λεπτακια
7)ρυζογαλο 700μλ γαλα 0% 100 μλ νερο 1πακετο ρυζι shirataki 2κγ κονζακ βανιλια ξυσμα πορτοκαλι 10κς γλυκαντικο κανελα Βαζουμε σε κατσαρολακι τα αρωματα το γαλα το νερο κ το γλυκαντικο. Ξεπλενουμε καλα το ρυζι κ το βαζουμε κ αυτο μεσα μαζι με λιγη κανελα κ την βανιλια. Μολις αρχιζει να βραζει βαζουμε κοσκινιστα το κονζακ κ ανακατευουμε 2-3 λεπτακια κ αφηνουμε να κρυωσει κ να πηξει. Εγω το τρωω κ ζεστο
8)κρεπες
1.5 κουταλιά της σούπας βρώμη 1 ασπράδι αυγού 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι 0% 1 βανίλια 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρίνη Λίγο κανέλαΑνακατεύουμε όλο το μείγμα μαζί να γίνει ένας χυλός, το βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο μεριές
9) Πανακοτα
1 λίτρο φρέσκο γάλα 0% 10 κ.σ. ζαχαρίνη 8 φύλλα ζελατίνη ξύσμα από 1 πορτοκαλι βανιλια Βάζουμε τη ζελατίνη σε ένα μπολ για 1- 2 λεπτά να μαλακώσει Βάζουμε το γάλα, το ξύσμα και τη ζαχαρίνη σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει βράσει το γάλα και αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε τα φύλλα ζελατίνης στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε καλά να λιωσουν τα φυλλα και μοιραζουμε σε μπολακια κ αφηνουμε να κρυωσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου