Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Λευκο τυρι

Συνταγη απο Ρουμανικο site! 750gr γιουρτι 0% 5 ζελατινες 1 πρεζα αλατι 30μλ γαλα Ενα τουλι Σουρωτηρι Ανακατευουμε το γιαουρτι με αλατακι κ το βαζουμε στο τουλι κ επειτα στο σουρωτηρι με μπολ απο κατω στο ψυγειο για 48 ωρες μεχρι να βγαλει τα ζουμακια του. 2 μερες μετα βγαζουμε το τυρι μας πλεον να ερθει σε θερμοκρεσια δωματιου 1ωρα. μουλιαζουμε την ζελατινη σε κρυο νερο. Επειτα βαζουμε την ζελατινη σε ζεστο γαλα. Κ μετα ενσωματωνουμε στο τυρακι μας! Τυλιγουμε ενα μπολ ή ταπερ με μεμβρανη βαζω το μειγμα κ αφηνω στο ψυγειο 3 ωρες να πηξει. Μπορουμε να βαλουμε μπαχαρικα μεσα.... Καλη ορεξη

3 σχόλια: