Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Lemon pie

LEMON PIE ΒΑΣΗ: 2 ασπράδια 4 κς πίτουρο βρώμης 2 κς πίτουρο σιταριού 2 κς γλυκαντίκο 4 κς τυρί κρέμα ή γιαούρτι 4 σταγόνες άρωμα βούτυρο βανίλλια ΚΡΕΜΑ: 200ml ζεστό νερό 4 αυγά 2 κς κορν φλάουερ 8 κς γλυκαντικό 2 αρωματάκια λεμόνι κ 1 βανίλλια MAΡΕΓΚΑ: 2 ασπράδια 1 πρεζα αλάτι 1 κουταλιά γλυκαντικό Ζεστένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς αέρα και χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Έπειτα ενσωματώνουμε σιγά σιγά όλα τα υλικα με μια μαρίζ για να μην χασει η μαρεγκα τον αερα της. Απλώνουμε σε μια λαδωμένι με χαρτοπετσέτα ταρτιεά το μείγμα και ψήνουμε για 10 λεπτα ακριβώς. Σε ένα κατσαρολακι ζεστενουμε το νερο,σε ένα άλλο μπολ χτυπαμε όλα τα υλικα μαζί, μόλις γίνει χυλός σιγά σιγα ρίχνουμε το μειγμα στο νερο κ ανακατευουμε μεχρι να πηξει. Περιχύνουμε την βαση με την κρεμα κ ψήνουμε στους 180 βαθμους για 20 λεπτα. Χτυπαμε τα ασπαρδια σε μαρεγκα μαζι με το αλατι κ το γλυκαντικο για να μιν μυρίζει αυγουλίλα. Κανουμε ροζετες πανω από την ταρτα μας και ψηνουμε για ακομα 10 λεπτα. Την διακοσμούμε με φετες λεμονι.

Φωτογραφία της Vasilitsa Chatzikou.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου