Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Κασέρι

Σπιτικο κασερι Υλικα: 400μλ γαλα 0% -450γρ τυρι απο γιαουρτι ή το τυρακι που βρισκουμε σε βουλγαρικα μαρκετ 0% ή cottage -100γρ φετα 2% -1αυγο -1κγ αλατι -1/2 κγ σοδα σκονη Εκτελεση:Βαζουμε το γαλα να βρασει,μολις παρει βράςη.βαζουμε τα τυρακια κ το αλατι.Αρχιζει σιγα σιγα ο διαχωρισμος τους,ειναι σαν να κοβει το γαλα.κ μενει τυρακι κ ζουμι. Περνουνε το τυρακι κ το στραγγιζουμε σε σουρωτηρη ή τουλι καλα. Οτι εμεινε το περναμε απο το μουλτι. Χτυπαμε το αυγο με την σοδα. Σε μια αντικολλητικη κατσαρολα βαζουμε το τυρακι κ το αυγο κ ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.οταν το μειγμα αρχισει να γυαλιζει ειναι ετοιμο. Βαζουμε σε φορμα κ αφηνουμε να κρυωεσει. Μπορουμε να βαλουμε μυρωδικα μεσα οτι αρεσει στον καθενα.λιωνει κ ειναι πολυ ωραίο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου