Σπιτικο κασερι
Υλικα:
400μλ γαλα 0%
-450γρ τυρι απο γιαουρτι ή το τυρακι που βρισκουμε σε βουλγαρικα μαρκετ 0% ή cottage
-100γρ φετα 2%
-1αυγο
-1κγ αλατι
-1/2 κγ σοδα σκονη
Εκτελεση:Βαζουμε το γαλα να βρασει,μολις παρει βράςη.βαζουμε τα τυρακια κ το αλατι.Αρχιζει σιγα σιγα ο διαχωρισμος τους,ειναι σαν να κοβει το γαλα.κ μενει τυρακι κ ζουμι. Περνουνε το τυρακι κ το στραγγιζουμε σε σουρωτηρη ή τουλι καλα. Οτι εμεινε το περναμε απο το μουλτι.
Χτυπαμε το αυγο με την σοδα.
Σε μια αντικολλητικη κατσαρολα βαζουμε το τυρακι κ το αυγο κ ανακατευουμε μεχρι να λιωσει.οταν το μειγμα αρχισει να γυαλιζει ειναι ετοιμο. Βαζουμε σε φορμα κ αφηνουμε να κρυωεσει. Μπορουμε να βαλουμε μυρωδικα μεσα οτι αρεσει στον καθενα.λιωνει κ ειναι πολυ ωραίο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου